Kun Huddersfieldin yhteistyö valmentaja David Wagnerin kanssa katkesi reilu viikko sitten, alettiin tietysti odottamaan miehelle seuraajaa. Saksalaislehdistö kaivoi ensimmäisenä esille huhut, joiden mukaan Terrierien uudeksi käskyttäjäksi tullaan nimittämään 36-vuotias saksalainen Jan Siewert, joka toimi toistaiseksi Borussia Dortmundin reservijoukkueen kakkosvalmentajana.

Myös brittilehdistö oli huhun suhteen hereillä, mutta Siewertin kasvot eivät olleet toimittajille kuitenkaan läpikotaisin tutut – hyvin ymmärrettävästi. Sky Sportsin reportteri Patrick Davison luuli kuitenkin bonganneensa Siewertin katsomosta sunnuntaisessa valioliigaottelussa Huddersfield-Manchester City. Haastattelua pöllämystynyt ”Martin Wakefieldista” ei silti TV-kanavalle antanut.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
🤦‍♂️

@skysports_PatD thought he had found Jan Siewert, the bookies favourite for the #HTAFC job, in the John Smith's stands....

He hadn't!

”Vale-Siewert” avasi sekaannusta BBC:n haastattelussa hyvillä mielin.

– Istuin paikallani katsomassa peliä. Kun ottelua oli pelattu 75 minuuttia, huomasin, että oikealta lähestyy joku mies. Hän halusi saada huomioni, joten oletin, että hän pyytäisi minua siirtymään tai että ehkä istuin väärällä paikalla, Martin Wakefieldista kertoo.

– Sitten hän sanoi: ”Jan, uusi manageri?”. Minä vastasin: ”Ei, olen Martin Wakefieldista”. Hän sanoi: ”Olit juuri päästä Skyn TV-haastatteluun”.

– Heti kun hän lähti, aloimme saada tekstareita, ja samoin alkoivat ihmiset ympärillämme, valmentajaksi luultu jalkapallon ystävä jatkoi.

BBC Radio 5 Live

@bbc5live
'I'm Martin from Wakefield!'

Meet the man who was mistaken for Huddersfield Town's new manager live on TV 📺😂

#NotMartinFromWakefield #htafc

Huddersfieldillä riitti sekaannuksen suhteen roppakaupalla huumorin- ja ironiantajua, sillä kun sopimuksesta Siewertin kanssa maanantaina tiedotettiin, hyödynsi seura värväyksen julkistuksessa myös Wakefieldin Martinia. Martin, joka on itse asiassa Manchester Cityn kannattaja, istahti hetkeksi Huddersfieldin valmentajan toimistoon ja vastaili puhelimeen, kunnes oikea Jan Siewert koputti lopulta oveen ja valtasi kaksoisolennoltaan paikan. Hashtagina Huddersfield lanseerasi käyttöön rennon #NotMartinFromWakefield.

Martinin saama mediahuomio voi poikia myös paljon aitoa hyvää, sillä mies työskentelee järjestössä, joka kerää lahjoituksia vakavasti sairaille lapsille ja pyrkii parantamaan näiden elinoloja. Myös Patrick Davison osoitti pelisilmäänsä ja kehotti ihmisiä tukemaan ”vara-Siewertin” tekemää työtä.

Patrick Davison

@skysports_PatD
If everyone who’s been on my case donates then lots of money will be raised for a good cause...I’m still convinced it’s the same guy #FindingJan #SiewertGate

Martin House Children's Hospice

@MartinHouseCH
He's a boss, but he's OUR boss! #MartinfromWakefield

Text to donate JANS10 £10 to 70070 to help children with life-shortening conditions. @skysports_PatD what are the odds on Sky Sports helping Martin with his day job?! He's available Sundays...

martinhouse.org.uk