Saksalaisliikemies Dietmar Hopp on Forbesin tuoreimmassa ”rikkaiden henkilöiden listauksessa” rankattu maailman 147. varakkaimmaksi ihmiseksi. Hoppin perheen omaisuuden arvoksi arvioidaan noin 8,97 miljardia euroa.

Tietokoneohjelmistoilla ja SAP-yrityksellä rikastunut Hopp tunnetaan jalkapallopiireissä ennen kaikkea bundesliigaseura Hoffenheimin taloudellisena tukijana. Kun Hopp ryhtyi vanhan seuransa Hoffenheimin ”kummisedäksi”, pelasi Hoffenheim vielä viidennellä sarjatasolla. Hopp rakennutti seuralle bundesliiga- ja eurokelpoisen stadionin, ja nyt seura pelaa jo 11. perättäistä kauttaan pääsarjassa.

Vaikka suuri osa Hoppin omaisuudesta ohjautuu hänen nimeään kantavan säätiön kautta urheilun, koulutuksen ja lääketieteen tukemiseen, riittäisi 78-vuotiaalla multimiljardöörillä epäilemättä varoja rakentaa Hoffenheimista rahan avulla vieläkin menestyksekkäämmään joukkueen. Monien yllätykseksi Hopp on kuitenkin kritisoinut selkein äänenpainoin rahan mahtia ammattijalkapalloilussa.

Hoppin mukaan ammattifutaajien palkat ovat tänä päivänä ”täysin järjettömällä” tasolla.

– Se on täysin epätervettä eikä ole ollut enää pitkään aikaan sosiaalisesti hyväksyttävää, Hopp totesi seuran Spielfeld-lehdessä.

– Tietenkään koko järjestelmä ei tule romahtamaan yhdessä yössä, mutta ensimmäisiä merkkejä ruostumisesta alkaa jo näkyä.

[readmore from=Bundesliiga]

Hopp viittaa taantumalla ennen kaikkea hitaasti, mutta varmasti aleneviin katsojalukuihin. Hän myös varoittaa uusien kilpailujen synnyttämästä jalkapalloähkystä.

– Sen kanssa meidän kaikkien pitää olla varovaisia. Pian tulee Eurooppa-liiga 2, jalkapallon MM-turnausta paisutetaan ja lisäksi tulee Nations Leaguen kaltaisia kilpailuja. Koko ajan lisää.

– Mihin se kaikki tulee johtamaan? Se on pahasta, tai pikemminkin kammottavaa, Hopp jyrähti.

Lähde: Sport Bild