Uusi valmentaja toi ryhmähengen mukanaan Anssi Jaakkolan Readingiin – yksi sääntö erityisesti ilahduttanut suomalaisvahtia

© Kuva: Getty Images

Englannin Mestaruussarjassa Readingia edustava suomalaismaalivahti Anssi Jaakkola uskoo joukkueen ryhmähengen parantuneen José Gomesin tultua manageriksi.

Reading aloitti kauden Paul Clementin komennossa, mutta hän sai kenkää joulukuussa. Väliaikaisluotsi Scott Marshall sai väistyä Gomesin tieltä 22. joulukuuta.

Portugalilaisvalmentaja Gomesin pesti on alkanut ailahtelevasti. Hän otti ensimmäisen voittonsa Royalsin peräsimessä lauantaina, kun Reading kaatoi Nottinghamin Mestaruussarjassa 2-0.

Ykkösvahdin paikan napannut Jaakkola, 31, uskoo, että Gomes on jo hieman kääntänyt Readingin kurssia toivottuun suuntaan.

– Asiat muuttuvat aina uuden managerin tullessa, koska he tuovat aina uusia ideoita ja tapansa, jolla he haluavat työskennellä, kommentoi Jaakkola Reading Chroniclelle.

– Moni pieni asia on muuttunut. Hän (Gomes) haluaa pelaajien syövän yhdessä ja istuvan samassa pöydässä, eikä kenelläkään saa olla puhelinta.

– Se kuulostaa hassulta, mutta niin sen kuuluisi olla. Haluaisin saman säännön myös pukukoppiin.

– Hän todella yrittää korjata pieniä asioita eikä pelkästään niitä, joita kentällä tapahtuu. Niistä kaikista on apua isomman tavoitteen saavuttamisessa.

Jaakkolan mukaan joukkueen ryhmähenki on parantunut myös korttipelien tultua takaisin pelimatkojen viihdykkeeksi.

– Korttipelejä ei ole ikinä pelattu bussissa sinä aikana, kun minä olen ollut seurassa, mutta nyt John O’Shea, Sam Walker ja Sam Baldock ovat tuoneet ne takaisin.

– Se on pientä hauskaa, ja nyt me puhumme toisillemme sen sijaan, että tuijottaisimme iPadejamme tai puhelimiamme.

Jaakkolan oli maltilla odotettava vuoroaan päästäkseen Readingin ykköstorjujaksi. Hän nauttii työskentelystä maalivahtivalmentaja Jorge Baptistan kanssa. Baptista on yksi valmennusryhmän jäsenistä, jotka Gomes toi mukanaan.

– Olemme tehneet kovaa töitä kuntopuolella. Kaikki maalivahdit tuntevat rasituksen, kaikilla painaa jaloissa. Se on ollut aika iso muutos.

– Teknisestä näkökulmasta hän on tuonut omat ideansa, jotka perustuvat siihen, miten manageri haluaa meidän pelaavan, joten olemme tehneet töitä sen kanssa.

– Olen tällä hetkellä ykkösvahti, mutta olen ollut ennen kakkonen tai kolmonenkin. Se on osa jalkapalloa.

– On aina uskottava itseensä, jatkettava töiden paiskimista, eikä ikinä saa luovuttaa. On odotettava oikeaa hetkeä ja käytettävä tilaisuutensa hyväksi, kun se tulee eteen.

Reading on yhdistetty siirtohuhuissa Manchester Unitediin nuoreen maalivahtiin Joel Pereiraan, jonka kerrotaan siirtyvän Royalsiin lainalle. Pereiran tulo tietäisi lisää kilpailua Jaakkolalle.

– Kaikki tiesivät, että tarvitsemme uusia pelaajia tammikuussa, ja tietysti uusi manageri haluaa tuoda mieleisiään pelaajia tänne. Se on osa bisnestä.

– Otamme maalivahtien liiton vakavasti. Me kilpailemme toisiamme vastaan, mutta hyvässä hengessä. He kaikki ovat hyviä jätkiä, ja me tulemme loistavasti toimeen. Meillä on hauskaa harjoituksissa ja me vietämme yhdessä aikaa seuran tapahtumien ulkopuolella. Olemme kaikki hyviä ystäviä.

Gomes on jo kolmas manageri, jonka alaisuudessa Jaakkola pelaa Readingissa.

– Managerin lähtö ei ole ikinä mukava asia. Pelaajana sitä tuntee olevansa vastuussa, joten ei ole ikinä mukavaa hyvästellä sellainen ihminen, joka menettää työnsä, koska me emme ole saaneet tuloksia aikaiseksi.