Palloliitto pudotti torstai-iltana melkoisen uutispommin, kun se tiedotti Naisten liigan hallitsevan mestarin PK-35 Vantaan jääneen ilman liigalisenssiä. Seitsemän mestaruutta kuluvalla vuosikymmenellä voittaneen seuran ongelmat tulivat täytenä yllätyksenä, sillä PK-35 on ollut näkyvästi esillä siirtomarkkinoilla ja palkkasi tammikuussa naisjoukkueelle ensimmäisen kokopäiväisen työntekijän.

PK-35 Vantaa

@PK35Vantaa
PK-35 Vantaa sai vuodenvaihteessa vahvistusta taustaryhmäänsä, kun Heidi Ikonen aloitti seuran myynti- ja markkinointitehtävissä. Kyseessä on seuralle merkittävä panostus, sillä Ikonen on Punamustien naisten joukkueen ensimmäinen kokopäiväinen työntekijä.
pk35vantaa.fi/2019/01/17/hei…

Ylelle tapausta kommentoineen lisenssikomitean puheenjohtajan Petri Salmisen mukaan lisenssianomuksen hylkäämisen syynä on muun muassa maksamatta jääneet pelaajien palkkiot sekä kulukorvaukset. Seuran kirjanpidossa kerrotaan myös olevan epäkohtia (Ylen juttu on luettavissa täältä).

Palloliitto perusteli päätöstään myös ”oikeudellisilla syillä”. Näillä tarkoitetaan toimittamatta jääneitä asiakirjoja tai niiden viimeisistä eräpäivistä myöhästymistä.

– Maksut eivät saa viivästyä, mutta asiakirjojen toimittaminen saa, jos siihen anoo poikkeusluvan. PK-35 Vantaa ei ole kuitenkaan näin toiminut, Salminen kertoo Ylelle.

Jo viime vuonna PK-35 Vantaata oli varoitettu asiakirjojen myöhässä toimittamisesta. Silti päätös lisenssin hylkäämisestä oli komitealle vaikea tehdä.

– Keskustelimme kauan ja kävimme läpi kaikkia eri näkökohtia. Keitään ei ole tarkoitus hylätä, ja lisenssiesittelijämme yrittää parhaan kykynsä mukaan aina auttaa seuroja ongelmissa, Salminen jatkaa.

– Liian moni kriteereistämme kuitenkin rikkoutui ja yhdenvertaisuuden vuoksi tällainen päätös oli tehtävä. Jos tällaisista päätöksistä lipsutaan, niin se ei olisi hyväksi suomalaiselle jalkapallolle.

PK-35 Vantaalla on oikeus valittaa Urheilun oikeusturvalautakuntaan kymmenen päivän sisällä päätöksestä. Salminen on kuitenkin epäluuloinen valituksen hyödyllisyyden suhteen.

– On vaikea nähdä, miten he voisivat saada lautakunnan puolelleen. Komiteamme oikeustieteilijät ovat tarkkaan lukeneet pykälät, ja uskon, että tämä päätös pitää.

SuomiFutis-sivusto ei ole tavoittanut seuran puheenjohtaja Markku Hynnistä. General Manager Kaj Björkqvist ei asiaa halunnut kommentoida.