AS Romalta näyttävä tifo traagisesti menehtyneen kannattajan muistoksi

© Kuva: Getty Images
Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Serie A:n sunnuntai-illan myöhäisottelussa AS Roma-AC Milan nähtiin ennen peliä näyttävä ja tunteikas tifo. Tifo oli kunnianosoitus 30 vuotta sitten menehtyneelle Roman kannattajalle Antonio de Falchille. Mikäli video ei näy, sen voi katsoa myös tästä linkistä.

De Falchi menehtyi kesäkuussa 1989 muutamaa tuntia ennen ottelun AC Milan-AS Roma alkua. 19-vuotias nuorukainen menehtyi ottelun alla tapahtuneiden mellakoiden seurauksena. UPI-sivuston mukaan traagisten tapahtumien kulusta oli ristiriitaisia tietoja. Jotkut raportit kertoivat De Falchin saaneen iskun tai potkun päähänsä, mutta toisten tietojen mukaan hän sai sydänkohtauksen paettuaan huligaaneja.

De Falchi saapui muutaman ystävänsä kanssa San Siron porteille muista, poliisin saattamista Roman faneista erillään. He olivat pukeutuneet Roman ja Internazionalen huiveihin, ja saivat pian joukon Milanin faneja kimppuunsa. Käsirysyn seurauksena De Falchi menetti tajuntansa, ja menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Sunnuntai-illan ottelussa pisteet jaettiin maalein 1-1. Vierasjoukkue Milan siirtyi johtoon puolalaisen Krzystof Piatekin maalilla ensimmäisellä puoliajalla. Tuore hankinta on tehnyt nyt kolme maalia Milanissa pelaamissaan kolmessa ottelussa. Roma nousi toisella puoliajalla tasoihin 19-vuotiaan Nicolò Zaniolon Serie A-uran kolmannella maalilla.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliKun mikään ei riitä – Näin Pep Guardiola raivosi ja viskeli vesipulloa johtoasemassa
Seuraava artikkeliKilpailu Saksan maajoukkuehyökkääjästä kiristyy – ”Saa hän meilläkin kolme lämmintä ateriaa”