Japanilainen Shinji Kagawa on tehnyt hienon futisuran muun muassa Manchester Unitedissa ja Borussia Dortmundissa. 95 A-maaotteluakin pelannut Kagawa on voittanut muun muassa kahdesti Bundesliigan mestaruuden.

Tällä kaudella Kagawan peliaika on ollut Dortmundissa kuitenkin kortilla, ja niinpä 29-vuotias taituri halusi päästä tyydyttämään pelihalujaan jossain muualla. Lainasiirto toteutuikin siirtoikkunan viimeisenä päivänä Deadline Dayna, kun Kagawa siirtyi kevätkauden ajaksi turkkilaiseen Besiktasiin.

Sunnuntaina oli edessä ensiesiintyminen Turkin kentillä, ja Kagawa todisti samantien, että mies on kunnossa, nälkää löytyy ja pelihalut ovat tapissaan. Japanilainen ei todellakaan aikaillut, kun hänet vaihdettiin kentälle Besiktasin vierasottelussa Antalyasporia vastaan.

OptaCan

@OptaCan
1 - Shinji Kagawa @S_Kagawa0317 has become the first Japanese player to score in Super Lig history. 🇯🇵

Kagawan vaihdon hetki koitti, kun ottelua oli pelattu 81 minuuttia. Besiktas oli tuolloin jo turvallisessa 4-1 -johdossa. Kagawa itse ei ehtinyt viettää kentällä edes yhtä kokonaista minuuttia, kun hän jo sijoitti pallon maalin vasempaan alakulmaan Jeremain Lensin esityöstä. Osuma syntyi Kagawan ensimmäisellä pallokosketuksella.

[readmore from=Kagawa-Shinji]

Ja kun on vauhtiin päästy, niin mitäpä sitä jarruttelemaan. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Kagawa asettui pallon taakse, kun Besiktas sai vapaapotkun 25 metristä. Pelimies sijoitti pallon oikeaan alakulmaan, ja oli näin viimeistellyt kaksi maalia ensimmäisten kolmen Turkin liigassa viettämänsä peliminuutin aikana. Ei paha.

Besiktas voitti ottelun lopulta maalein 6-2 ja nousi Superliigassa sijalle kolme.