Entinen espanjalaispelaaja Toñito kertoo Gazzetta dello Sportin haastattelussa ajastaan Sporting Lissabonissa, jossa hän seurasi nuoren Cristiano Ronaldon kehittymistä.

Kymmenen vuotta sitten nappulakengät naulaan ripustanut Toñito, 41, pelasi Ronaldon, 34, kanssa 25 kertaa Sportingissa.

Toñito lähti Sportingista 2004 muualle Portugaliin ja pelasi myöhemmin urallaan vielä kotimaassaan sekä Kroatiassa, Kyproksella ja Kreikassa. Vuotta aikaisemmin siirtynyt Ronaldo lähti Manchester Unitediin, josta hän jatkoi matkaansa Real Madridiin ja viime kesänä nykyiseen seuraansa Juventukseen.

Tätä nykyä Ronaldo on mm. viisinkertainen Mestarien liigan voittaja, sekä Euroopan mestari kesältä 2016. Hänet on palkittu maailman parhaan pelaajan palkinnolla, Kultaisella pallolla, viidesti.

Toñiton mukaan Ronaldo oli jo teini-ikäisenä äärimmäisen motivoitunut ja ammattimainen jalkapalloilija.

– Cristiano oli vasta lapsi, mutta hän oli jo silloin sellainen mies, jollainen hänestä tuli; nöyrä, kunnianhimoinen, päättäväinen ja uskomattoman ammattimainen. Hän sai harjoituksissa veteraanien päät kääntymään. Minä sanoin hänelle, että ”Ota rauhassa, älä yritä liikaa”.

– Kyyditsin häntä (harjoituksiin), mutta minun oli odotettava tunti harjoituskentällä, koska hän ei ikinä halunnut lähteä. Hakkasin kuntosalin ikkunaa ja sanoin, että ”Tule jo, Cris. On aika lopettaa, alkaa olla myöhä!”