Suomen A-maajoukkueen Thomas Lam pelasi tuttuun tapaan täydet minuutit PEC Zwollen keskuspuolustuksessa, kun Zwolle kukisti Eredivisie-ottelussa Utrechtin maalein 4-3. 25-vuotias Lam on näkyvästi esillä myös ottelutilastoissa, sillä Lam paitsi teki kauden kolmannen maalinsa, niin sai myös kauden kolmannen varoituksensa.

SallandNieuws

@SallandNieuws
RT PECZwolle: 80' ⚽️ DOELPUNT PEC Zwolle! Thomas Lam 2-3! #pecutr #peczwolle

Neljännen peräkkäisen tappionsa Eredivisiessä kokenut Utrecht johti ottelua jo 3-1, mutta Lamin maali 80. minuutilla käynnisti Zwollen onnistuneen takaa-ajon. Lopullisesti Zwollen sankariksi nousi Mike van Duinen, joka tasoitti ensin pelin rankkarista 90. minuutilla, ja sinetöi 4-3 -voiton lisäajan kolmannella minuutilla.

Lam oli toisena osapuolena myös ottelun kenties ratkaisevassa käänteessä, kun pelikellossa oli 70 minuuttia. Utrechtin pelaaja Urby Emanuelson taklasi suomalaista rajusti, ja videotarkistuksen jälkeen huipputuomari Björn Kuipers päätti ajaa Emanuelsonin suoralla punaisella suihkuun.

Lam teki kolme maalia myös viime kaudella Twenten paidassa pelatessaan. Vielä yksi osuma Zwollelle kevään aikana merkitsisi miehen uutta maaliennätystä Eredivisiessä.

Lam on ollut Zwollen avauskokoonpanossa yhtä vaille kaikissa 20 ottelussa viime elokuussa tapahtuneen siirtonsa jälkeen. Ainoastaan yksi ottelu jäi väliin cup-ottelun ulosajosta johtuneen pelikiellon takia.