Juventus-pelaajan myynnistä nousi vihjailuja – auttoiko ennätyshinta pysymään FFP-raameissa?

© Kuva: Getty Images

16,5 miljoonaa euroa neljä A-maaottelua pelanneesta 25-vuotiaasta keskikenttäpelaajasta, jonka yhden kauden maaliennätys on yksi maali ja joka on parhaallakin kaudellaan pelannut vain 1 114 minuuttia Serie A:ta – eli otteluiksi muutettuna reilut 12 peliä. Kuulostaa uskomattomalta myyntihinnalta, mutta sellaisesta kaupasta Juventus keskiviikkona tiedotti.

Kyseinen pelaaja on Stefano Sturaro, joka palasi Juventuksesta takaisin kasvattajaseuraansa Genoaan. Juventuksessa Sturaro pelasi viimeksi viime toukokuussa, sillä mennyttä syyskautta kiusasi kantapäävamma – joskaan Sturaro muutenkaan ei joukkueen profiilipelaajiin kuulunut.

Erikoiseksi Sturaron siirto muuttuu, kun katsellaan tuoreen ilmoituksen taakse. Sturaro nimittäin siirtyi Genoaan jo 24. tammikuuta loppukauden lainasopimuksella. Tuolloin lainasiirron arvoksi ilmoitettiin 1,5 miljoonaa euroa. Lisäksi Juve kertoi, että sopimukseen on kirjattu kesällä voimaan astuva ostovelvoite – arvoltaan 8,5 miljoonaa euroa. Bonusten myötä summa voisi paisua 8 miljoonalla eurolla nyt toteutuneeseen 16,5 miljoonaan.

Kuluneen kahden viikon aikana Genoa on pelannut kaksi Serie A -ottelua, joista molemmissa Sturaro seurasi koko ottelun vaihtopenkiltä – italialaiseen tapaan hyvin miehitetyltä sellaiselta. Ja kas kummaa, nuo kaksi ottelua, joihin pelaaja puki pelitamineet ylleen pelaamatta silti minuuttiakaan laukaisivat Juventuksen kanssa sovitun siirron 8 miljoonan euron bonuspykälät.

16,5 miljoonan euron Sturarosta tuli samalla Genoan uusi ennätyshankinta.

Transfermarktin Italian-asiantuntijan Jatin Dietlin mielestä siirrossa on koira haudattuna.

– Genoan puheenjohtajan Enrico Preziosin ja Juventuksen välillä ovat vallinneet jo pitkään erittäin hyvät suhteet. Seurat neuvottelevat intensiivisesti argentiinalaisen puolustajalupauksen Cristian Romeron siirtymisestä Torinoon. Moni asia viittaakin siihen, että kyseessä oli palvelus, jotta Juventus pystyy osoittamaan suuresta Ronaldo-investoinnista huolimatta hyviä talouslukuja. Samanlaisesta toimenpiteestä spekuloitiin jo, kun Rolando Mandragora siirtyi Udineseen, Dietl selvittää.

Juventus tiedottaa kotisivuillaan tehneensä Sturarolla kaikkiaan 12,9 miljoonaa euroa voittoa. Genoa maksaa 16,5 miljoonan euron siirtosumman Juventukselle neljän vuoden aikana neljässä eri erässä.