Manchester Cityn voitonjuhliin päättyneen Liigacupin loppuottelun tiimoilta eniten puhuttaa Chelsean maalivahdin Kepa Arrizabalagan käytös. Chelsea-luotsi Maurizio Sarri halusi ottaa takareisivaivoista kärsineen Kepan vaihtoon ja korvata tämän Willy Caballerolla. Argentiinalaiskonkari seisoi jo sivurajalla ja tuomari näytti taululla Kepan numeroa, mutta espanjalaisvahti nousi vastahankaan ja kieltäytyi tulemasta vaihtoon.

Sosiaalisessa mediassa Kepan käytös sai täystyrmäyksen, ja samoilla linjoilla on myös Chelsean pitkäaikainen kapteeni John Terry.

– Kun numerosi näkyy taululla, sinun täytyy tulla pois kentältä ja osoittaa vähän kunnioitusta, nykyisin Aston Villan apulaisvalmentajana toimiva Terry kommentoi Sky Sportsille.

– Hoida asiaa sitten jälkikäteen. Tuollainen oli viimeinen asia, mitä pelaajat tarvitsivat. Se varjostaa Chelsean peliesitystä, joka muuten oli hyvä. Se otti loiston siitä pelistä pois, joten katsotaan, mitä nyt tapahtuu.

Monet Twitterin käyttäjät olivat sitä mieltä, että vastuu erikoisesta tilanteesta kuuluu myös joukkueen kapteenille. John Terry olisi monien mielestä vienyt Kepan omakätisesti vaihtoon, mutta Cesar Azpilicueta pysyi hässäkästä loitolla. Chelsean pelaajista ainoastaan David Luiz rupatteli Kepalle tilanteen ollessa päällä.

– En totta puhuen tiedä tilanteesta, koska olin toisella puolella kenttää. Siksi en voi asiaa kommentoida, Azpilicueta totesi lehdistölle pelin jälkeen.

– Olemme tietysti pettyneitä. Olimme muutaman senttimetrin päässä mestaruudesta, mutta nyt tästä täytyy vain toipua.

Päävamman takia uransa vuosi sitten lopettamaan joutunut 27-vuotias Ryan Mason, joka edusti urallaan muun muassa Tottenhamia ja Hullia, piti Azpilicuetan suhtautumista tilanteeseen paitsi pehmeänä, niin suorastaan häpeällisenä.

[readmore from=Arrizabalaga-Kepa]

– Minun silmissäni tämä on häpeä. Tällaista ei pitäisi ikinä tapahtua jalkapallokentällä, ja se onkin ensimmäinen kerta, kun minä näen jotain vastaavaa, Mason sanoi talkSPORTille.

– Kentällä on kuitenkin kokenut kapteeni Azpilicueta, ja hänen velvollisuutensa on saattaa pelaaja pois kentältä.

– Määräsipä valmentaja pelaajan vaihtoon mistä syystä tahansa – loukkaantumisen takia, siksi että hän pitää toisesta maalivahdista enemmän tai toinen vahti on rangaistuspotkuekspertti – se, että pelaaja kieltäytyy tulemasta ja kapteeni tukee tätä olemalla puuttumatta asiaan, on minun mielestäni täydellinen häpeä, Mason naulaa.

talkSPORT

@talkSPORT
“In my eyes it’s a disgrace, it should never happen on a football pitch.”

“You have a captain in Azpilicueta, it’s his duty to escort the player off!” 😡

@RyanMason says Azpilicueta is a disgrace for not forcing Kepa off.

Lähteet: Birmingham Mail ja The Telegraph