Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen kyykytti Bayern Müncheniä – hallitsevan mestarin pitkä voittoputki päätökseen

© Kuva: Getty Images
Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!

Bayer Leverkusen voitti lauantaina Bayern Münchenin Bundesliigassa 3-1. Ottelu pelattiin BayArenalla ja kotijoukkueen maalia vartioi Suomen A-maajoukkueen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky.

Leverkusenin puolustus oli alussa kovan paineen alla Bayernin vyöryttäessä hyökkäyksiä toisensa perään, mutta kotijoukkueella oli myös omat paikkansa.

Hradecky oli aktiivisesti pelissä mukana ja venyi pariin hyvään torjuntaan. Hieman ennen taukoa suomalaisvahti joutui kuitenkin poimimaan pallon verkostaan. Thomas Müllerin nappikeskitys löysi Leverkusenin rangaistusalueelta Leon Goretzkan, joka puski pallon maan kautta maaliin.

Bayern heilutti verkkoja vielä toistamiseen ennen taukovihellystä, mutta Robert Lewandowski oli tilanteessa paitsiossa, joten osumaa ei hyväksytty. Leverkusen koki joka tapauksessa kovan kolhun vielä ensimmäisellä puolikkaalla, kun Kai Havertz jätti kentän loukkaantuneena. Hänet korvasi Julian Baumgartlinger.

Müncheniläisvieraat johtivat tauolle mentäessä maalintekoyrityksiä 8-5. Hradeckylle kirjattiin ensimmäisellä jaksolla neljä torjuntaa.

Jälkimmäistä puolikasta ehti kulua seitsemän minuuttia, kunnes Leverkusen tuli tasoihin. Die Werkself sai vapaapotkun Bayernin rangaistusalueen ulkopuolelta ja pallon taakse asettui Leon Bailey, jonka voimakas kuti kiersi hienosti vasempaan yläkulmaan.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Leverkusen käänsi ottelun. Kotijoukkueen hyökkäys lähti liikkeelle Hradeckyn avauksesta. Pallo pelattiin oikealle laidalle Karim Bellarabille, joka petasi huipputontin Kevin Vollandille. Leverkusenin kapteenina toiminut Volland ohjasi pelivälineen taidokkaasti ohi Bayern-vahti Sven Ulreichin.

Viimeisillä minuuteilla Leverkusen kaunisteli vielä lukemia. Julian Brandt ja Lucas Alario karkasivat puolen kentän tuntumasta maalintekoon. Alarion tarvitsi vain osua tyhjään maaliin Brandtin tarjoilusta.

Bayer Leverkusen nousi voiton myötä 30 pisteeseen, joiden turvin se majailee nyt seitsemännellä sijalla. Hallitseva mestari Bayern München oli voittanut ennen lauantaita seitsemän edellistä sarjaotteluaan. Bayern jatkaa taulukossa toisena, seitsemän pistettä sarjakärki Borussia Dortmundia perässä. Borussia Mönchengladbach on kolmantena, kolmen pisteen päässä Bayernista, ja pelaa oman 20. kierroksen ottelunsa vielä lauantaina Schalken vieraana.

Lepopäivänä voi betsata Valioliigaa! Lunasta riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliItalian Serie B:ssä pelottava loukkaantuminen – ottelu keskeytettiin viiden sekuntin jälkeen
Seuraava artikkeliMoshtagh Yaghoubin SJK-debyytti päättyi ulosajoon – Eremenko: ”En halua kommentoida sitä, mitä tapahtui Mosan kohdalla kentällä”