Mitä oikein tapahtui? Espanjalaislehti käsitteli ”Robin Lodin katoamista”

© Kuva: Juha Tamminen

Kun Robin Lod siirtyi viime kesänä ilmaissiirrolla Panathinaikosista Espanjan kakkosliigan Sporting Gijóniin, odotettiin hänestä välittömästi sarjan tähteä. Kausi on kuitenkin ylittänyt jo helposti puolivälin, eivätkä odotukset ole täyttyneet. Sporting ei ole lähelläkään sarjanousua, ja Lodin peliminuutit ovat vähentyneet.

Paikallislehti La Voz de Asturias kirjoittikin Huuhkajien keskikenttäpelaajasta jutun räväkällä otsikolla ”Robin Lodin katoaminen”. Jo otsikko kertoo paljon siitä, miten paljon enemmän suomalais(el)ta olisi haluttu nähdä.

25-vuotias Lod aloitti kautensa hyvin. Hän teki kauden ensimmäisen maalinsa jo debyyttiottelussaan Gimnástic de Tarragonaa vastaan 26.8. saaden espanjalaisselostajalta ikimuistoisen lisänimen ”Valkoinen kettu”.

Syys-lokakuussa Lod oli useimmiten Sportingin avauksessa, elleivät maajoukkuekiireet estäneet pelaamista. Joukkueen tulostaso ei kuitenkaan missään vaiheessa noussut toivotulle tasolle, ja sen vuoksi marraskuun puolivälin tietämissä valmentaja vaihtui.

Uuden valmentajan José Alberton alaisuudessa Lodilla on ollut vaikeampaa. Copa del Reyssa Lod sai pelata täydet minuutit pääsarjajoukkueita Eibaria ja Valenciaa vastaan, mutta sarjaotteluissa luottamus on ollut tiukemmassa. Lod on ollut terve ja valmentajan käytettävissä yhdeksässä sarjapelissä, ja näistä vain kahdessa hän on päässyt avauskokoonpanoon. Kahdesti José Alberto puolestaan on jättänyt suomalaisen kokonaan ulos kokoonpanosta.

Rotaatiopelaajan minuuttimäärä on vaihdellut näissä peleissä viidestä 80:een, ja avauksessa Lod on ollut sarjapelissä viimeksi tasan kuukausi sitten. Kenties vielä enemmän on vaihdellut pelipaikka, sillä Josè Alberto on peluuttanut Lodia jatkuvasti eri pelipaikoilla: La Voz de Asturiasin mukaan vasemmalla ja oikealla laidalla, keskikentän keskellä, valekärkenä sekä jopa piikissä.

Lod oli vuodenvaihteen tietämissä kolme ottelua sivussa jalkavamman vuoksi. Hän palasi avaukseen ottelussa Alcorcónia vastaan 20.1. – eli ottelussa, jossa oli viimeksi avauksessa – ja teki yhden ja syötti yhden maalin Sportingin voittaessa pelin 2-0. Suomalainen oli ottelun ehdoton avainpelaaja, mutta sankaruutta ei palkittu, sillä sittemmin Lod on aloittanut jokaisen ottelun parhaimmillaankin vain vaihtopenkiltä.

Extremaduraa vastaan pelatussa ottelussa – Sportingin ensimmäisessä voitossa (3-0) niistä kahdeksasta ottelusta, joissa Lod ei ole pelannut lainkaan – Lod jätettiin jopa kokonaan ulos kokoonpanosta. Valmentaja ei siis tunnu täysin tietävän, mitä haluaa. Niin erikoista huippuottelun jälkeinen penkittäminen kuitenkin oli, että La Voz de Asturias kutsuu sitä ”yhdeksi elämän paradoksiksi”.

Tiivistetysti voinee sanoa, että valmentajanvaihdos ei tehnyt Robin Lodin asemalle alkuunkaan hyvää.

Gijón on joka tapauksessa jalkapallohullu kaupunki, ja Robin Lodin tilanne puhuttaa. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä (20.2. kello 16) Lodia koskevaa juttua oli kommentoitu paikallislehden kommenttiosioon peräti 529 viestin verran. Pintapuolisella vilkaisulla useimmat Lodia koskevat kommentit sekä jutun alla että sosiaalisessa mediassa ovat suomalaista tukevia. Lodille toivottaisiin suurempaa roolia joukkueessa, eikä valmentajan peluutuspäätöksiä aina hyväksytä.

Sporting pelaa seuraavan kerran ensi sunnuntaina, kun se saa vieraakseen Rayo Majadahondan. Aika näyttää, löytyykö Robin Lod jälleen penkiltä tai jopa katsomosta, vai joko olisi taas aika antaa suomalaiselle kunnon näyttöpaikka.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.