Bayer Leverkusenin alku uuden managerin Peter Boszin johdolla on ollut lupauksia herättävä. Bosz on käskyttänyt leverkusenilaisryhmää kuudessa pelissä saavuttaen kolme voittoa – niistä kaikki Bundesliigassa.

Jättisulka luotsin hattuun oli Saksan hallitsevan mestarin Bayern Münchenin kaataminen 3-1-lukemin kaksi viikkoa sitten tahkotussa sarjapelissä.

Noiden kolmen ottelun lisäksi Leverkusen on pelannut uudessa komennossa maalittoman tasapelin Eurooppa-liigan pudotuspelikamppailussa venäläistä Krasnodaria vastaan sekä kokenut tappiot Boszin avaustaistossa Borussia Mönchengladbachille ja helmikuun 5. päivä Heidenheimille Saksan cupissa.

Sunnuntaina Huuhkajamolari Lukas Hradeckyn edustama Leverkusen isännöi Fortuna Düsseldorfia. Ottelun Viasatilla selostavan Mikko Aaltosen mukaan voitto nostaisi Fortunan viimeistään pois putoamistaistosta ja antaisi loppukaudella sauman kilpailla jopa eurosijoista.

– Heidän eronsa karsijan paikalle on jo nyt sen verran iso, että sarjapaikka on suhteellisen turvallinen jo tässä vaiheessa. Mutta tekisi mieli väittää, että voittamalla (sunnuntaina) Düsseldorf säilyy, Aaltonen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

– Sen jälkeen he olisivat enää viiden pinnan päässä Leverkusenista. Sekin ero olisi kurottavissa kiinni loppukauden aikana. Vieraillakin on siis panosta, vaikka he näennäisesti keskikastissa pörräävätkin.

Leverkusenin loppukauden panokset ovat kuitenkin Aaltosen mukaan tulevaa vastustajaansa suuremmat. Joukkue taistelee tiukasti pääsystä Mestarien liigan lohkovaiheeseen oikeuttaville sijoille ja kamppailee samaan aikaan menestyksestä maailman toiseksi suurimmassa seurajoukkuekilpailussa Eurooppa-liigassa.

Boszin luotsaamana Leverkusen on voittanut kolme edellistä sarjapeliään vahvalla maalierolla 11-2.

– Odotan mielenkiinnolla varsinkin sitä, miltä Leverkusen nyt näyttää Boszin kanssa. Sen mitä olen ehtinyt Leverkusenin pelejä katsoa, ja sen ensimmäisen pelin Mönchengladbachia vastaan selostinkin, niin joukkue on näyttänyt erilaiselta kuin Heiko Herrlichin aikana, Aaltonen analysoi.

Aaltosen mielestä Leverkusen pelasi hyvin Boszin debyyttikamppailun Mönchengladbachia vastaan 0-1-tappiosta huolimatta. Hän pani merkille yllätyksellisyyden, jota hyökkäyspelaamisesta löytyi aiempaa enemmän.

– Herrlichin aikana se oli aika junnaavaa ja sellaista, ettei joukkue oikein tiennyt miten pallon kanssa pitäisi edetä. Bosz tuntui Gladbach-pelissä saaneen omia ajatuksiaan eteenpäin joukkueeseen. On mielenkiintoista nähdä, onko hän kuuden pelin jälkeen saanut myytyä ajatuksiaan entisestään eteenpäin. Tulosten valossa on.

– Mielestäni heillä on iha hyvä sauma ottaa Leipzig kiinni loppukauden aikana, Aaltonen jatkoi.

Red Bull Leipzig on tällä hetkellä Bundesliigassa neljäntenä eli viimeisellä Mestarien liigaan oikeuttavalla paikalla sarjataulukossa. Ennen viikonlopun kierrosta sen ero Leverkuseniin oli viisi pistettä.

Liikaa palautumisaikaa Leverkusen ei torstaisesta Eurooppa-liigan ottelustaan pyhälle saa. Sunnuntain ottelu on joukkueelle jo kolmas kymmeneen päivään.

Hyvä uutinen Hradeckyn ja tämän joukkueen kannalta on Düsseldorfin belgialaishyökkääjän Dodi Lukebakion jo jonkin aikaa kestänyt maaliton putki. Joukkueensa paras maalintekijä teki edellisen osumansa 18. joulukuuta ja on pelannut sen jälkeen kuusi ottelua tekemättä rysääkään.

Mikko Aaltosen selostama Saksan Bundesliigan ottelu Bayer Leverkusen-Fortuna Düsseldorf näkyy sunnuntaina 17.2. klo 18.50 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Urheilu -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.