”Modernin Schalken arkkitehti” menehtyi – stadionin nimi halutaan muuttaa

© Kuva: Getty Images

Bundesliigaseura Schalke 04:n taustalla vuosien ajan vaikuttanut Rudi Assauer on kuollut. Assauer menehtyi keskiviikkona 74 vuoden ikäisenä. Assauer sairasti viimeisten elinvuosiensa ajan Alzheimerin tautia.

Assauer valmensi Schalkea vain kolmen ottelun verran, ensin vuonna 1981 ja sitten 1983. Seuran managerina hän toimi kuitenkin kahteen otteeseen huomattavasti kauemmin. Ensin Assauer hoiti managerin tointa vuosina 1981-1986, työskenneltyään sitä ennen Werder Bremenissä. Pesti päättyi irtisanomiseen, ja neljän vuoden ajan Assauer omistautui kiinteistöalalle.

Assauer kuitenkin palasi Schalken manageriksi vuonna 1993, ja nyt pesti jatkui vuoteen 2006 saakka. Tällöin Schalke juhli Bundesliiga-aikakauden suurimpia menestyksiään. Schalke voitti UEFA Cupin vuonna 1997 ja Saksan Cupin vuosina 2001 ja 2002.

Bundesliigasta käteen jäi kaksi kakkossijaa, joista vuoden 2001 ”neljän minuutin mestaruutta” pidetään Assauerin elämän katkerimpana pettymyksenä. Schalke oli hetken ajan kiinni mestaruudessa, kun se voitti päätöskierroksella Unterhachingin 5-3, ja sarjakärki Bayern München oli häviämässä vieraissa HSV:lle. Schalkesta lainalla ollut maalivahti Mathias Schober kuitenkin pelasi lisäajalla palloa kädellään puolustajan palautuksesta, ja Bayernin Patrik Andersson viimeisteli epäsuorasta vapaapotkusta mestaruuden ratkaisseen maalin. Schalke hävisi pytyn vaivaisella pisteellä. Assauer itki ottelun jälkeen vuolaasti.

– Rudi on modernin Schalken arkkitehti. Hän on tehnyt loputtoman paljon Schalken hyväksi ja tulemme aina kunnioittamaan hänen muistoaan, Schalken johtokunnan puheenjohtaja Clemens Tönnies lausui keskiviikkona.

Paksuja sikareita polttaneen Assauerin aikakaudella Gelsenkircheniin rakennettiin myös uusi ja uljas, vuonna 2001 avattu 62 271 katsojaa vetävä stadion. Stadion kantaa sponsorointisyistä nimeä Veltins-Arena, mutta nyt Schalken kannattajat toivovat sen uudelleen nimeämistä Assauerin mukaan.

– Kukaan muu ei ole vaikuttanut seuraan niin paljon kuin managerilegenda Rudi Assauer. Tänään, 6. helmikuuta 2019 piti meidän valitettavasti hyvästellä hänet. Veltins Arena oli hänelle, kuten monille meistäkin, toinen olohuone, ja siksi toivon, että voisimme nimetä sen hänen mukaansa ainakin väliaikaisesti hänen muistoaan ja perintöään kunnioittaaksemme, adressin perustamistekstissä kirjoitetaan.

Artikkelin kirjoitushetkellä adressin on allekirjoittanut 2 302 ihmistä.

Pelaajaurallaan Assauer edusti Borussia Dortmundia ja Werder Bremeniä.


Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa lauantaina Chelsean. Jos Pukki tekee maalin, saat 1€ panoksella 50€.

  • Ei kierrätysvaatimuksia
  • Huippuvireinen Pukki johtaa maalipörssiä
  • Tarjous voimassa uusille asiakkaille

Lunasta jättikerroin TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliJärkyttävä tragedia Real Madrid -tähden kasvattajaseurassa – tulipalo vaati useita nuoria kuolonuhreja
Seuraava artikkeliIL: Vahid Hambo uuden joukkueen kokoonpanossa jo perjantaina: ”Hyvä näyteikkuna jatkoa ajatellen”