Suomen Palloliiton verkkosivuilla kerrotaan, että Oulu Football Academy tulee jatkossa olemaan mukana järjestämässä alueen pelaajille laadukkaampaa arkea.

Oulussa nähtävä akatemia tulee toimimaan tavalla, jota ei ole aiemmin Suomessa käytetty. Tähän asti pelaajat ovat kaupungissa hakeneet urheilulukioon, mutta nyt akatemiaan valitaan pelaajat jalkapallokykyjen perusteella.

– Olemme nyt tekemässä mullistavaa muutosta. Tällaista rakennetta ei aiemmin Suomessa ole nähty ja uskomme, että tällä on edellytykset levitä jatkossa myös laajemmalle, Palloliiton Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen johtaja Juha Malinen kertoi Palloliiton sivuilla.

Aiemmin kaupungin akatemiatoiminta on profiloitunut Kastellin urheilulukioon, jonne pelaajien toivotaan hakevan jatkossakin, mutta uuteen OFA:an voi päästä myös muista alueen toisen asteen oppilaitoksista.

Oulu Football Academyn valmentajana tulee toimimaan Aleksi Tanner.

– Minun tehtäväni on olla 24/7-tukihenkilö pelaajille, ei vain valmentaja. Olen mukana myös suunnittelemassa opintoja ja kaikille pelaajille tehdään yksilölliset ohjelmat niin harjoittelun kuin opintojenkin suhteen, Tanner sanoi Palloliiton sivuilla.