PSG:llä jälleen talouskikkailu meneillään? – Qatarilaisseura värväsi japanilaislaiturin ennätyshintaan

© Kuva: Getty Images

Kerroimme tammikuussa siitä, kuinka upporikkaan Paris Saint-Germainin epäillään suunnittelevan Financial Fair Play -sääntöjen kiertämistä keskikenttäpelaaja Allanin hankinnassa Napolista. PSG on ollut erinäisten FFP-epäilyjen kohteena jo vuosia, mutta minkäänlaista ankaraa sanktiota se ei ole UEFA:lta missään vaiheessa saanut.

Nyt PSG:n uskotaan suunnittelevan jo seuraavaa FFP-kikkailuaan, jonka kohteena olisi tällä kertaa japanilainen laitahyökkääjä Shoya Nakajima. Se on jo varmaa, että Nakajima siirtyy jatkamaan uraansa qatarilaiseen Al Duhailiin, joka kiinnitti äskettäin valmentajakseen José Mourinhon ”oikeana kätenä” tunnetun Rui Farian, ja vahvisti puolustustaan Juventus-toppari Medhi Benatialla. Useat lähteet kuitenkin uskovat, että Al Duhail on japanilaiselle vain välietappi, ja matka jatkuu tulevana kesänä Pariisiin.

Al Duhail pulittaa Nakajimasta Japan Timesin mukaan portugalilaiselle Portimonenselle muhkean 35 miljoonan euron siirtokorvauksen. Sen myötä Nakajimasta tulee jalkapallohistorian kallein japanilaispelaaja. Aiemmin ennätystä piti hallussaan Hidetoshi Nakata, joka siirtyi kesällä 2001 AS Romasta Parmaan 28,4 miljoonan euron siirtosummalla.

Nakajiman siirtosumma on myös suurin, mitä Portugalin kolmen suuren – Porton, Benfican ja Sporting Lissabonin – ulkopuolinen seura on koskaan netonnut. Lisäksi 35 miljoonaa euroa on Qatarin jalkapalloilun uusi siirtoennätys.

Al Duhailin omistaa sheikki Abdullah Al-Thani, jonka klaani häärii myös PSG:n taustalla. Siksi japanilaismediassa onkin arveltu, että Nakajima myydään jo tulevana kesänä edulliseen hintaan Pariisiin. Näin ranskalaisjätti voisi välttyä kätevästi mahdollisilta FFP-rikkomuksista koituvilta sanktioilta.

Nakajima on tehnyt tällä kaudella Portugalin pääsarjassa 13 ottelussa viisi maalia ja syöttänyt kuusi. Viime viikolla päättynyt Aasian mestaruusturnaus häneltä meni sivu suun pohjevamman takia. Japanin viime kesän MM-joukkueeseen Nakajima ei mahtunut.

Lähteet: Transfermarkt ja AS


Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa lauantaina Chelsean. Jos Pukki tekee maalin, saat 1€ panoksella 50€.

  • Ei kierrätysvaatimuksia
  • Huippuvireinen Pukki johtaa maalipörssiä
  • Tarjous voimassa uusille asiakkaille

Lunasta jättikerroin TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliJosé Mourinho teki nolostuttavan vierailun jääkiekkokaukaloon – etikettivirhe ja näyttävä liukastuminen punaiselle matolle
Seuraava artikkeliBayernin kaatanut Lukas Hradecky viikon joukkueeseen