Ranskan maajoukkue ja Arsène Wenger palkittiin arvostetussa Laureus-gaalassa

© Kuva: Getty Images

Yhtä urheilumaailman arvostetuinta gaalaa, The Laureus World Sports Awards -gaalaa vietettiin maanantai-iltana Monacossa. Myös jalkapallomaailmaan osui kaksi palkintoa, sillä vuoden joukkueena palkittiin Ranskan MM-kultaa voittanut joukkue. Arsenalin legendaarinen manageri Arsène Wenger puolestaan palkittiin elämäntyöpalkinnolla.

Vuoden miesurheilijana palkittiin tennistähti Novak Djokovic ja vuoden naisurheilijana yhdysvaltalaisvoimistelija Simone Biles. Vuoden comebackista tunnustuksen sai golf-legenda Tiger Woods ja vuoden läpimurrosta tennispelaaja Naomi Osaka. Urheiluhengestään palkittiin uransa päättävä yhdysvaltalaisalppinisti Lindsey Vonn.

Ranskan maajoukkueelle vuoden joukkueen tunnustus oli jo toinen, sillä se voitti samaisen palkinnon myös vuonna 2001. Laureus-gaalaa on vietetty vuodesta 1999 lähtien. Jalkapallon miesten maailmanmestaruuden voittanut joukkue on palkittu vuoden joukkueena palkinnon historian alusta lähtien joka kerta neljän vuoden välein.

Vuoden mies- tai naisurheilijan palkintoa ei ole vielä kertaakaan voittanut joukkuelajin urheilija. Vuoden comebackista sen sijaan palkittiin kertaalleen Ronaldo, vuonna 2003.

Elämäntyöpalkinnon ovat ennen Wengeriä saaneet jalkapallovaikuttajista Pelé (vuonna 2000), Johan Cruijff (2006), Franz Beckenbauer (2007), Zinedine Zidane (2011) ja Bobby Charlton (2012). FC Barcelona puolestaan palkittiin urheiluhengestä vuonna 2007 ja Leicester vuonna 2017.

Kuusi ehdokasta kunkin Laureus-palkinnon saajaksi valitsee maailman media, mutta itse voittajat valitsee tällä hetkellä 66 urheilulegendasta koostuva Laureus-akatemia. Akatemian jäsenet edustavat usean eri lajin kirjoa, mutta jalkapallo on edustettuna kymmenen jäsenen voimin. Jalkapalloilijoita jäsenistössä ovat Franz Beckenbauer, RaúlCafú, Bobby Charlton, Alessandro del PieroMarcel DesaillyLuis FigoRuud GullitCarles Puyol ja Francesco Totti.

Myös Suomi on Laureus-Akatemiassa edustettuna, sillä palkintojen saajia pääsi valitsemaan myös Formula 1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…