Sunnuntaina Fiorentinan ja Internazionalen välisen ottelun Italian Serie A:ssa viheltänyt tuomari Rosario Abisso on hyllytetty seuraavaksi kolmeksi kierrokseksi, kertoo Football Italia.

Abisson hyllytyksen taustalla on juurikin sunnuntain 3-3-tasapeliin päättynyt ottelu ja erityisesti yksi kiistanalainen tuomio. (Lue ottelusta lisää täältä)

Useiden viivytysten seurauksena toisen puoliajan päätteeksi ilmoitettiin, että lisäaikaa pelataan vielä seitsemän minuuttia. Lisäajan viimeisillä hetkillä Abisso vihelsi Fiorentinalle rangaistuspotkun katsottuaan, että Federico Chiesan keskitys pysähtyi puolustaja Danilo D’Ambrosion käteen.

Abisso vihelsi pilkun heti kontaktin jälkeen, mutta tarkisti tilanteen vielä videolta. TV-lähetyksessä nähtyjen hidastusten ja kuvakulmien perusteella oli hyvin vaikea sanoa, osuiko pallo D’Ambrosion käteen vai rintaan vai molempiin.

Pilkkutuomio pysyi voimassa, ja Jordan Veretout toi vieraat rangaistuspotkusta tasoihin 101. minuutilla.

Interin päävalmentaja Luciano Spalletti oli raivoissaan tuomiosta ja Fiorentinan käskyttäjä Stefano Pioli myönsi, ettei hän olisi viheltänyt tilanteesta pilkkua. Interin toimitusjohtajan Giuseppe Marottan mukaan Abisson pilkkuvihellys aiheutti Interille ”peruuttamatonta vahinkoa”, sillä joukkue menetti sen takia kaksi pistettä.

Abisso ei tule toimimaan Internazionalen peleissä tuomarina enää tällä kaudella.