Fiorentina ja Internazionale pelasivat sunnuntaina tapahtumarikkaan 3-3-tasapelin Italian Serie A:ssa.

Kotijoukkue Fiorentina siirtyi johtoon jo ensimmäisellä minuutilla, kun Interin Stefan de Vrij ohjasi pallon omaan maaliinsa. Milanolaisvieraat tulivat vielä avauspuolikkaalla tasoihin ja ohi Matías Vecinon ja Matteo Politanon osumilla.

Toisella puoliajalla videotuomarisysteemi VAR astui kuvaan.

Fiorentinalla oli vastahyökkäys menossa, kun erotuomari Rosario Abisso puhalsi pilliinsä ja suuntasi kentän laidalle ruudun ääreen. Vastahyökkäystä edeltäneessä tilanteessa Fiorentinan Edimilson Fernandes oli pelannut palloa kädellään omalla rangaistusalueellaan, joten Interille vihellettiin pilkku, josta Ivan Perišić siirsi vieraat 52. minuutilla 3-1-johtoon.

Hetkeä myöhemmin Fiorentina luuli kaventaneensa Cristiano Biraghin tykkilaukauksella. Violan tuuletukset lähtivät käyntiin ja Biraghi ryntäsi vaihtopenkille juhlimaan joukkuekavereidensa kanssa. Tuomari suuntasi kuitenkin jälleen ruudulle ja hylkäsi lopulta maalin. Fiorentinan Luis Muriel oli potkaissut Interin Danilo D’Ambrosiota sääreen ennen Biraghin laukausta.

Muriel paikkasi virheensä 74. minuutilla upealla vapaapotkumaalilla.

Useiden viivytysten seurauksena toiselle puoliajalle annettiin lisäaikaa peräti seitsemän minuuttia, jonka aikana ehti vielä sattua ja tapahtua.

Pelin kiistanalaisin tuomio nähtiinkin lisäajan viime hetkillä. Fiorentinan Federico Chiesan keskitysyritys pysähtyi D’Ambrosioon ja Abisso puhalsi pallon pilkulle käsivirheen takia. Vihellys kuului heti D’Ambrosion kosketuksen jälkeen, mutta tuomarin oli vielä tarkistettava tilanne videolta.

Maurizio Pistocchi

@pisto_gol
Fiorentina-Inter 3:3 Bella partita, che finisce al 97’esimo con un altro clamoroso errore del mediocre arbitro Abisso, che dopo essere stato salvato dal VAR in due occasioni concede alla Viola il rigore del 3:3 per inesistente mani di D’Ambrosio. Finisce tra le proteste

TV-lähetyksessä näkyneistä hidastuksista ja kuvakulmista oli vaikea sanoa, osuiko pallo D’Ambrosioon rintaan vai käteen vai molempiin. Pilkkutuomio säilyi kuitenkin ennallaan, ja Jordan Veretout iski 11 metristä tasoituksen 101. minuutilla.

Interin päävalmentaja Luciano Spalletti ei voinut sulattaa lisäajan rangaistuspotkua.

– Se oli selvä tilanne. Se osui hänen rintaansa. Siitä ei voi väitellä, siitä ei ole epäilystäkään. Se osui hänen rintaansa. Me näimme sen selvästi. Kaikki näkivät videouusinnan sivurajalla, kaikki näkivät sen! Se osui hänen rintaansa, raivosi Spalletti Sky Sport Italialle.

– Ensimmäisessä rangaistuspotkussa hän (Fernandes) nosti kätensä ylös ja heilutti sitä ilman, että kukaan oli häiritsemässä. Toisessa pilkussa pallo osui selkeästi hänen rintaansa. Se ei ikinä edes raapaissut hänen kättään. Ei ikinä.

– En puhunut tuomarille jälkikäteen, koska mitä hän olisi voinut sanoa minulle? Että pallo osui hänen (D’Ambrosion) käteen, vaikka se ei selvästi osunut? Tässä ei ole mitään jaariteltavaa, se oli selvä tilanne.

Fiorentinan päävalmentaja Stefano Pioli olisi jättänyt kummankin pilkun viheltämättä.

– Ottelu oli niin täynnä tapahtumia. En olisi antanut kumpaakaan rangaistuspotkua, jos totta puhutaan. Pelaajan ei pitäisi vain pitää käsiään selkänsä takana jatkuvasti, mutta ilmeisesti näitä (pilkkuja) annetaan nykyään koko ajan.

LUE MYÖS: Kuuden minuutin VAR-sekoilu Serie A:ssa kuumensi tunteita – ”Tuntuu kuin meidät olisi ryöstetty”