KTP tiedotti tiistaina solmineensa yksivuotisen pelaajasopimuksen 24-vuotiaan Kasperi Liikosen kanssa. Sopimukseen sisältyy myös molemminpuolinen optio toisesta kaudesta.

KTP

@KTPKotka
Kasperi Liikonen KTP-paitaan! Tervetuloa takaisin Kotkaan! 🇳🇬📝 #FromTheDocks #Kotka #KTP #Ykkönen
fcktp.fi/kasperi-liikon…

Oikeana laitalinkkinä parhaiten viihtyvä Liikonen siirtyy Kotkaan Hongasta, jossa hän pelasi viime kaudella 17 veikkausliigaottelussa. Debyyttikausi pääsarjatasolla toi miehen tilastoihin yhden maalisyötön. Ykkösessä tehoja on tullut runsaammin, sillä kaudella 2017 Liikonen viimeisteli Hongalle kahdeksan maalia.

Myös Kotka on Liikoselle tuttu ympäristö, sillä hän pelasi KTP:ssä Ykköstä myös kaudella 2014. Otteluita kertyi tuolloin viisi, ja maalejakin yksi. Kentän ulkopuolella iski kuitenkin lähinnä ikävä kotiin Espooseen, sillä KTP:n asuinjärjestelyt jättivät Liikoselle paljonkin hampaankoloon.

Liikonen siirtyi KTP:hon kesken kauden 2014. Pelit Viikingeissä Ykkösessä vuosina 2013 ja 2014 olivat sujuneet hyvin, ja takana oli myös neljä peliä alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa. Viikingit ajautui kuitenkin vuonna 2014 pahaan taloudelliseen ja pelilliseen ahdinkoon, joten Liikonen siirtyi Ykkösen silloisen sarjakärjen KTP:n riveihin. Siirron piti antaa uutta potkua jatkoon, mutta se näyttikin Liikoselle lähinnä karuimman puolen suomalaisen jalkapalloilijan arjesta.

Liikonen muistelee Ahaa Podcastin haastattelussa, kuinka KTP:n piti olla miehelle reitti Veikkausliigaan. Vaikka sarjavoittoa ei herunutkaan, oli MyPa:n ja Hongan konkursseista vahvoja huhuja. Mies ei kuitenkaan Kotkaan vajaan kauden jäänyt, sillä ”taustahenkilöstö oli suoraan sanottuna ihan perseestä”.

Liikonen kertoo siirtyneensä Kotkaan elokuussa ja asuneensa ensimmäisen viikon Sokos-hotellissa.

– Ajattelin, että tää on laiffia. Aamupalat ja kaikki lounaat siellä. Sitten oltiin sovittu, että mulle hommataan kämppä jostain Kotkasta seuraavalle viikolle.

– Seuraavan viikon maanantaina lähdin ajelemaan takaisin Kotkaan päin. Matkalla mulle soitettiin, että mulle on löydetty kämppä. Treenien jälkeen joku Kotkan kaveri tuli selittämään, että mä voin mennä hotelliin. Ajattelin vain, että ”helvetti, tää on ihan vitun jees, eipä tarvitse omia kamoja roudata. Pääsen takas Sokos-hotelliin”.

Ajomatka vei kuitenkin ensin Sokos-hotellin ja sitten Cumulus-hotellin ohi aina Kotkan moottoritielle ja edelleen Karhulaan.

– Kotkan Karhula ei ole hyvä mesta, vaan ihan slummimesta. Ajettiin sitten jonkun pikkupubin pihaan ja mietin ”mitä helvettiä”.

Pub mainosti Johanna Tukiaisen keikkaa. Liikosen huoneesta löytyi kaksi 60 senttimetrin levyistä lastensänkyä vierekkäin pantuna, ”kasaritelkkari, johon ei sopinut pleikkari” ja yksi tuoli.

– Katoin vain sitä huonetta ja sanoin: ”Tää on ihan paska”. Vastaukseksi todettiin: ”Tää on ilmainen, joten sä nyt otat tän”.

Liikosen mukaan Pub Karhu suostui maksamaan miehen asumisen.

– Paha mun oli siihen mitään sanoa, koska sain ilmaisen kämpän. Miinuspuolena oli se, etten pystynyt kokkaamaan siellä. Siellä ei ollut samanlaista tarjoilua kuin Sokos-hotellissa.

– Saimme lounaan jengin piikkiin, mutta sitten oli sellaisia päiviä, etten kuuteen-seitsemään tuntiin syönyt mitään. Hain vain iltapalaksi Alepasta pari riisipiirakkaa. Laihduin sen parin kuukauden aikana varmaan viis kiloa, Liikonen muistelee.

– Toi kertoo kyllä siitä, kuinka paljon seura sua arvostaa. Vähän jäi paska fiilis siitä. Kotka on muuten hieno kaupunki ja siellä on hyvät kannattajat, mutta seuran toiminta oli ihan perseestä.

Liikonen lateli selkotekstiä haastattelussa viime kesäkuussa, mutta ilmeisesti ikävät muistot on nyt sysätty syrjään, koska hän pani nimensä KTP:n tarjoamaan sopimuspaperiin. Toivottavasti asiat sujuvat nyt mieluisammin.

[readmore from=KTP]

– KTP selvästi halusi minut tänne, joten päätös oli helppo. Myös joukkueen pelitapa sopii omaan pelaamiseeni, Liikonen kertoi KTP:n tiedotteessa.

– Vahvuuksinani näen kokonaisvaltaisen laitapelaamisen, eli pystyn sopeutumaan sekä vastahyökkäys- että pallonhallintajalkapalloon. Ykkösen tasolla minulta on tullut tehoja ennenkin, joten myös maaleja sopii odottaa.

KTP:n joukkue on Liikosen hankinnan myötä valmis.

Liikosen viimekesäisen Podcast-haastattelun voi kuunnella kokonaisuudessaan tämän linkin takaa.