Jalkapallon Suomen Cupissa pelataan tiistaina vain yksi, mutta sitäkin tärkeämpi ottelu. Veikkausliigan cup-karsinnan alkulohkossa A kohtaavat Honka ja HJK kauden ensimmäisessä ”Metroderbyssä”. Peli pelataan Talin hallissa kello 17 alkaen.

Lohkomuotoinen karsintavaihe, jossa neljä joukkuetta kuudesta pääsee jatkoon, sallii joukkueille pieniä lipsahduksiakin. Nyt on kuitenkin tosi kyseessä, sillä kumman tahansa jatkohaaveille tappio voisi olla jo kova kolaus. Erityisen ahtaalla on viime kauden cup-finalisti HJK, joka on saanut kolmesta pelistään neljä pistettä. Jos HJK tänään häviää, on sillä edelleen mahdollisuudet jatkoon, mutta omissa käsissä sen kohtalo ei enää olisi, vaan se tarvitsisi apua muilta.

Hongan tilanne on hieman parempi, sillä se on pelannut vasta kaksi peliä. Tammikuun lopussa Honka taipui jatkopaikkansa jo varmistaneelle FC Lahdelle 0-1, mutta viime viikolla HIFK kukistui maalein 2-1. Hongan molemmat maalit teki vasta 17-vuotias Arlind Sejdiu.

Sejdiun toisen maalin syöttänyt Juha Hakola palasi täksi kaudeksi synnyinkaupunkiinsa Espooseen pitkältä kierrokselta, jonka aikana hän on pelannut työkseen neljässä maassa sekä kahdessa eri veikkausliigaseurassa (KuPS ja viimeksi VPS). 31-vuotias Hakola odottaa HJK:n kohtaamista innolla.

– HJK on meille hyvä mittari tässä kohtaa kautta. Todella mielenkiintoista pelata heitä vastaan ja päästä testaamaan missä tällä hetkellä mennään, Hakola toteaa Hongan kotisivuilla.

– Olen päässyt oikein hyvin joukkueeseen sisään ja pelitkin ovat sujuneet ihan hyvin. Harmittavasti toki hävisimme ensimmäisen Cup-ottelun Lahdelle, mutta siinäkin pelissä oli ihan hyviä juttuja. HIFK:sta saimme sitten ensimmäisen voittomme, se oli meille tärkeää.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara tietää, mitä asioita Hongan pitää parantaa, jotta HJK Talissa kaatuisi.

– Olimme HIFK:ta vastaan vaarallisia nopeissa hyökkäyksissä ja prässäsimme aktiivisesti. Pääsimme niiden avulla hyviin vastahyökkäyksiin.

– Pitkissä hyökkäyksissä oli vielä epäselviä asioita, joiden pitää olla paljon parempia HJK:ta vastaan, Vasara sanoo.

– Olemme varmasti täysin valmiita haastamaan HJK:n. Viime kaudella emme aivan päässeet haluttuun lopputulokseen. Nyt meillä on jälleen uusi mahdollisuus onnistua.

Viime kauden kolmesta veikkausliigakohtaamisesta HJK voitti kaksi. Syyskuussa pelattu kolmas keskinäinen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Kaksikko kohtasi kahdesti myös Suomen Cupissa. Honka otti voiton lohkovaiheessa, mutta HJK pudotti espoolaiset välierissä maalein 2-1.

Ottelu on nähtävissä suorana Ruudussa.

HJK julkisti oman avauskokoonpanonsa jo yli kaksi ja puoli tuntia ennen ottelun alkua. Mikäli allaoleva twiitti ei näy, kokoonpanon voi katsoa myös tästä.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
🔵⚪️ HJK vs HONKA klo 17:00

HJK XI:
88 Rudakov
8 Rafinha
9 Riski
11 Pelvas
18 Peiponen
22 Kairinen
24 Lappalainen
27 Kouassivi-B
30 Vahtera
32 Obilor
61 Ollikainen

HJK Subs:
12 Källman
3 Toivomäki
7 Vertainen
25 Vesiaho
33 Laitinen
50 Väänänen
77 Mensah

#HJK #SuomenCup #HJKHon

Lähteet: Hongan ja HJK:n kotisivut