Ykköseen valmistautuvalla Turun Palloseuralla on mukana uusia testipelaajia, kun se kohtaa lauantaina Kupittaalla, jo lähes perinteeksi muodostuneessa, harjoitusottelussa Kakkosessa pitkään pelanneen Salon Palloilijat.

Viime kaudella SalPaa valmentaneella TPS-luotsi Tommi Pikkaraisella on kokoonpanossaan muutama kokelas.

Alkuvuodesta turkulaisten kanssa harjoittelut toppari Jessy Lando Fusu on palannut TPS:n harjoitusvahvuuteen, ja hänet saatetaan nähdä lauantaina kentällä. Ranskalaiskongolainen Lando Fusu, 26, pelasi nuorempana kreikkalaisen Panathinaikosin akatemiassa. Hän on aiemmin urallaan pelannut Belgian ja Kreikan alemmilla sarjatasoilla.

– Hänen kuntopohjansa ei silloin riittänyt, mutta katsotaan nyt tilanne. Kyllä hän pelata osaa, kommentoi Pikkarainen TPS:n sivuilla.

TPS katsastaa edelleen muitakin mahdollisia vahvistuksia keskuspuolustukseensa.

TPS:n kokoonpanossa nähdään myös 20-vuotias laitapuolustaja Tatu Varmanen, joka edusti kaudet 2017-18 paikallisvastustaja FC Interin liigajoukkuetta. Varmanen on aiemmin edustanut myös ruotsalaista Brommapojkarnaa ja lyhyesti lainalla JJK:ta.

Myös keskikenttäpelaaja Oliver Kangaslahti saattaa olla yllätysnimenä mukana TPS:n kokoonpanossa. Kangaslahti on edustanut myös viimeksi FC Interiä, mutta hän kävi kauden 2018 jälkeen myös FC Lahden testissä. Kangaslahti pelasi viime vuonna Interin kanssa A-poikien SM-sarjaa.