Vierasmaalisääntö voi jäädä europeleissä pian historiaan – aihe keskiviikkona käsittelyssä

© Kuva: Getty Images

Jalkapallon eurokentiltä – ja valtaosasta muitakin cup-kilpailuja – tuttu vierasmaalisääntö voi jäädä pian historiaan. UEFA:n johtokomitea keskustelee säännön hylkäämisestä keskiviikkona Roomassa pidettävässä kokouksessaan. Kokousta johtaa Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Reinhard Grindel.

Uutistoimisto dpa:n tietojen mukaan päätöstä asiasta ei uskota tehtävän vielä Rooman kokouksessa. Joka tapauksessa viitteet siitä, että Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa luovutaan vierasmaalisäännöstä, ovat selkeitä.

Nykysäännöillä yhteismaalien ollessa kahden osaottelun jälkeen tasan, jatkoon etenee se joukkue, joka on tehnyt enemmän maaleja vieraskentällä. Jatkoajalle on menty vain, jos molempien ottelujen lopputulos on ollut 90 minuutin jälkeen tismalleen sama.

Mikäli sääntömuutokseen päädytään, mennään tulevaisuudessa jatko-otteluun huomattavasti useammin. Myös rangaistuspotkukilpailuja ammuttaisiin useammin, sillä mitä todennäköisimmin vierasmaalisäännöstä luovuttaisiin myös jatkoajalla. Vierasmaalisäännöstä luopumista ovat julkisesti kannattaneet muun muassa José Mourinho ja PSG:n valmentaja Thomas Tuchel.

Lähde: Transfermarkt