Ajax on tiistai-iltana ison haasteen edessä, kun se pyrkii kääntämään edukseen Mestarien liigan otteluparin puolustavaa mestaria Real Madridia vastaan. Real voitti avausosan Amsterdamissa maalein 2-1, joten Ajax tarvitsee Espanjasta kahden maalin voiton – tai yhden maalin voiton vähintään kahdella vierasmaalilla. 1-2 -tulos veisi otteluparin jatkoajalle.

Tehtävä ei ole helppo, mutta Hollannin jalkapalloliitto teki kuitenkin kaikkensa Ajaxin urakkaa helpottaakseen. Ajaxin oli määrä pelata edellisenä lauantaina kotiottelu Zwollea vastaan, mutta ottelua siirrettiin maaliskuun 13. päivälle, jotta Ajax saisi pidemmän valmistautumisajan Santiago Bernabéun kohtaamiseen.

Näin Ajaxilla on ollut viisi päivää aikaa valmistautua Madridin kohtaamiseen. Kotijoukkue Realilla puolestaan on allaan todella raskas viikko, sillä se pelasi viime viikolla kaksi tappioon päättynyttä el Clásicoa Barcelonaa vastaan.

Hollannin liigan taka-ajatuksena on yrittää auttaa Ajaxia Mestarien liigassa mahdollisimman pitkälle ja pyrkiä siten viemään Hollanti seurajoukkueiden maarankingissa 11. sijalle. Rankingin 11 ensimmäistä saavat Mestarien liigan lohkovaiheeseen suoran paikan, mutta tällä hetkellä Hollannin edellä yhdentenätoista majailee Itävalta.

Liiton itsevaltainen päätös ei kuitenkaan sopinut hyvin sen paremmin Zwollen kuin Eredivisietä johtavan PSV Eindhoveninkaan pirtaan. Nämä syyttävät jalkapalloliittoa Ajaxin suosimisesta. Zwolle-pelin sijaan liitto olisi voinut päättää siirtää mieluummin viime torstaina pelatun cup-ottelun Feyenoordia vastaan.

[readmore from=Ajax]

– Hollannin liitto toimi yksipuolisesti. Heidän olisi pitänyt siirtää cup-ottelu eikä heikentää liigaa, valitti PSV:n puheenjohtaja Toon Gerbrands AS:n mukaan.

– Ottelun siirtäminen oli naurettava päätös. Jos he haluavat auttaa Ajaxia, olisivat he saaneet siirtää cup-ottelun Feyenoordia vastaan, jotta liiga voisi toimia normaalisti, kirjoitettiin puolestaan Zwollen Twitter-tilillä.

Ajax kukisti kyseisessä cup-ottelussa Feyenoordin maalein 3-0 ja eteni Hollannin cupin loppuotteluun yllättäjäjoukkue Willem II:ta vastaan. Hollannin pääsarjassa Ajax on toisena viisi pistettä PSV:stä jääneenä, mutta sattuneesta syystä ottelun vähemmän pelanneena.