Antti Muuriselta kovaa kritiikkiä Saksan päävalmentaja Joachim Löwin kohuratkaisulle: ”Sahaa tässä kohtaa omaa oksaansa”

© Kuva: Getty Images
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Saksan jalkapallomaajoukkueen ympärillä on riittänyt keskustelua maaliskuussa. Kuun alussa joukkueen päävalmentaja Joachim Löw kohahdutti päätöksellään jättää vuonna 2014 Saksan kanssa maailmanmestaruuden voittaneet Jerome Boateng, Mats Hummels ja Thomas Müller pysyvästi sivuun maajoukkueesta.

Saksan Bundesliigan hallitsevan mestarin Bayern Münchenin riveissä pelaava kolmikko ei ole iällä pilattu, mikä sekin lisäsi kritiikkiä Löwin kovasta ratkaisusta. Boateng ja Hummels ovat 30-vuotiaita, Müller 29.

Koko trio on lukeutunut viime vuodet Saksan runkopelaajiin. Müller on pelannut urallaan peräti 100 A-maaottelua, Boateng 76 maaottelua ja Hummels 70 maaottelua.

Löw perusteli ratkaisuaan sillä, että haluaa uuden alun maajoukkueelle. Saksa putosi fiaskomaisesti viime kesän MM-kisoista jo alkulohkovaiheessa, ja Löw haluaa nyt uudistaa joukkuettaan. Luotsi sai jatkaa pestissään siitäkin huolimatta, että hallitsevana maailmanmestarina Venäjän kisoihin lähtenyt joukkue putosi ensimmäistä kertaa historiassaan MM-lopputurnauksen alkulohkovaiheessa.

Suomen pääsarjajalkapallon kautta aikojen menestynein valmentaja Antti Muurinen ei ymmärrä Löwin toimintatapaa.

– Tässä tulee mieleen valmentajan paniikki. Saksan joukkue tai Bayern München ei ole ollut enää ihan sitä mihin on totuttu. Valmentaja pelaa omasta työpaikastaan ja tekee jotain kun on pakko tehdä, Muurinen selitti SuomiFutis-sivustolle ja jatkoi:

– Tämä tuntuu silti liian radikaalilta. Olisihan noista pelaajista tuolla kokemuksella vielä paljonkin hyötyä, se on ihan selvä asia. Valmentaja sahaa tässä kohtaa omaa oksaansa. Ei siellä Saksassakaan uusia pelaajia siihen tahtiin kuitenkaan nouse.

Vuodesta 2006 saakka Saksaa valmentanut Löw, 59, on ilmaissut halunsa muuttaa maajoukkueen toimintaa MM-kisojen jälkeen. Muurinen, 65, vaihtaisi Saksan joukkueesta ensimmäisenä päävalmentajan.

– Mielestäni sama valmentaja on ollut tässä kohtaa mukana liian kauan. Olisi syytä uudistaa sieltä päästä. Viimeaikaiset maaottelut ovat sen osoittaneet. Kyllä se vika on jossain muualla kuin tämän tasoisissa pelaajissa.

Saksa kohtaa keskiviikkona 20.3. maaottelussa Serbian. Ottelua näkyy klo 21.35 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viapalyssa. Saksa avaa EM-karsinnat Hollantia vastaan sunnuntaina 24.3. kello 21.45. Kaikki EM-karsintojen ottelut näkyvät Viaplaysta.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!