AS Romassa muutoksen tuulia – urheilujohtaja ottaa loparit, valmentajaksi kaupungin oma poika?

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan pudotuspeleistä keskiviikkona pudonnut AS Roma tiedotti torstaina vaihtavansa valmentajaa. Vaikka Eusebio di Francesco johdatti joukkueen vuosi sitten loppuottelun kynnykselle, johtivat tämän kauden kehnot tulokset potkuihin.

Sky in Italian mukaan uusi valmentaja on todennäköisesti Leicesterissä vuonna 2016 sensaatiomaisesti Valioliigan voittanut Claudio Ranieri. 67-vuotias Ranieri on Rooman oma poika, joka sai viime viikolla lähtöpassit Fulhamista vain muutaman kuukauden kestäneen pestin jälkeen. 17 pelistään Ranierin alaisuudessa Fulham voitti vain kolme.

Ranieri lensi Lontoosta synnyinkaupunkiinsa Roomaan tiettävästi jo torstai-iltana. Hän valmensi AS Romaa myös kausina 2009-2011.

Uudella valmentajalla tulee olemaan iso haaste raivata Romalle reitti ensi kauden Mestarien liigaan. Tällä hetkellä Roma on Serie A:ssa viidentenä, kolmen pisteen päässä nelossijasta.

Muutokset eivät näillä näkymin rajoitu pelkkään valmentajanvaihdokseen, vaan italialaislähteiden mukaan myös seuran urheilujohtaja Monchi on lähtökuopissa. Monchi on puolustanut uskollisesti Di Francescoa, mutta erottamispäätöksessä seurajohto ei häntä kuunnellut.

Monchin uskotaan jättävän eroanomuksensa jo perjantaina. Hänet yhdistetään lehdistössä vahvasti Arsenaliin. Arsenal on tiettävästi ollut valmis maksamaan Romalle 1,5 miljoonaa euroa, jotta Monchi pääsee irti vuoteen 2021 ulottuvasta sopimuksestaan. Nyt tuota korvausta ei kaiketi edes tarvita, vaan sopimus tullaan purkamaan Monchin ja AS Roman seurajohdon yhteisymmärryksessä.

Roman fanit solvasivat espanjalaista rajusti lentokentällä, kun joukkue palasi torstaiaamuna Portugalista. Monchin kerrotaan huutaneen takaisin ”puolen vuoden päästä otan mittaa teistä jokaisesta yksi kerrallaan.” Monchi itse pyysi jälkikäteen anteeksi tulistumistaan, mutta väitti raportoitujen sanojen olleen vääriä.

Lähteet: Sky Sports ja Football-Italia