Brittifutiskentillä emämunausten viikko – videot maalivahdin mokasta ja vuoden surkeimmasta pilkusta

© Kuva: Getty Images

Maailman huomio on keskittynyt tällä viikolla pitkälti Mestarien liigaan, mutta Englannin alemmilla sarjatasoilla on tunaroitu tavoilla, jotka tulevat blooper-koostevideoilta löytymään vielä pitkään.

Ensin tiistaille ja Kakkosliigaan, Englannin neljännelle sarjatasolle. Pelattiin ottelua Carlisle United-Notts County. Vierasjoukkue johti ottelua turvallisen tuntuisesti maalein 2-0, kun Notts Countyn maalivahdille kävi ”vanhanaikaiset”.

Carlislen hyökkääjä Hallam Hope hiiviskeli nimensä mukaisesti toiveikkaana Notts Countyn maalitolpan liepeillä kyttäämässä, laskisiko vieraiden maalivahti Ryan Schofield pallon käsistään pelattavaksi. Kun pahaa-aavistamaton Schofield näin teki, spurttasi juonikas Hope äkkiä tämän selän takaa pallon kimppuun ja onnistui sijoittamaan kavennusmaalin tyhjään verkkoon.

Hope nousi oveluudellaan otsikoihin, mutta Schofield säästyi pahemmalta läksytykseltä, sillä Notts County voitti ottelun lopulta 3-1. Opetuksesta maali epäilemättä kävi.

Maalin voi katsoa tästä linkistä, mikäli allaoleva video ei näy.

Keskiviikkona mokailtiin puolestaan Mestaruussarjan ottelussa West Bromwich-Swansea. Valioliigaan paluuta havitteleva West Bromwich voitti pelin 3-0, mutta Swansea sai avausjakson lopulla hyvän tilaisuuden yrittää tasoitusta 1-1:een rangaistuspotkusta. Maalin sijaan 11 metristä nähtiin kuitenkin yksi kaikkien aikojen surkeimmista rankkareista. Kauden huonoin on tälle yritykselle vähättelyä.

Mikäli twiitti ei näy, voi Bersant Celinan hutipotkun katsoa myös tästä.

– Se oli ottelun ratkaisuhetki. Minusta tuntuu siltä, että maksoin joukkueelle hyvän tuloksen ja pelistä olisi voinut tulla toisenlainen, Kosovon A-maajoukkuepelaaja Celina kommentoi Swansean kotisivuilla.

– Luulen, että meillä olisi ollut hyvä mahdollisuus voittaa peli. Haluan tehdä maaleja ja auttaa joukkuetta, mutta tällä kertaa en tehnyt niin. Se ei silti tee minusta huonompaa tai parempaa pelaajaa.

Celina ei kuitenkaan epäröisi astella uudestaan rankkaria ampumaan.

– Ammun yleensä rankkareita hyvällä itseluottamuksella. Se ei vain mennyt mieleni mukaan, vaan liukastuin.

– Jos saan kuitenkin uuden tilaisuuden, olen ensimmäisenä valmis laukomaan.

Myös ruotsalaisen Östersundin suurtekoihin johdattaneella Swansea-luotsi Graham Potterilla riitti Celinalle empatiaa. Epäonnistuminen sinänsä ei ollut epätavallista, sillä Swansea on hassannut neljä kauden seitsemästä rankkaristaan. Tapa kuitenkin oli erikoinen.

– Ei tuollaista hetkeä toivo kenellekään, Potter totesi.

– Se oli kamala hetki, josta Celinan täytyy nyt päästä yli. Siitä mokasta on tietysti helppo tehdä pilkkaa ja varmasti Celina saakin sitä osakseen. Sellaista elämä on.

– Celina oli tarpeeksi rohkea ampuakseen rankkarin, ja nyt meidän täytyy pysyä hänen tukenaan. Näytti siltä, että hänen tukijalkansa lipesi. Luulen, että John Terrylle kävi samoin joitain vuosia sitten (vuoden 2008 Mestarien liiga -finaalissa).

– Se ei kyllä näyttänyt kovin mukavalta, eihän? Ei sitä kiva ollut katsella, Potter päättää.