Porto selvitti keskiviikkoiltana tiensä Mestarien liigan puolivälierävaiheeseen kukistettuaan kotikentällään AS Roman jatkoajan jälkeen maalein 3-1.

AS Roma voitti avausosan kolmisen viikkoa sitten Italian pääkaupungissa 2-1. Varsinainen peliaika päättyi samaan tulokseen Porton illassa, joten edessä oli jatkoaika.

Tiguinho vei Porton johtoon avausjakson puolivälissä. Daniele de Rossi ampui vieraat tasoihin pilkulta kymmenisen minuuttia myöhemmin. Huimassa vireessä etenkin Mestarien liigassa oleva Moussa Marega iski Porton uudelleen johtoon toisen jakson alussa.

[readmore from=mestarien-liiga]

Jatkoajan toisella puoliskolla AS Roman oma kasvatti Alessandro Florenzi repi boksissa Porton Fernandoa selästä ja ottelun erotuomari käväisi katsomassa tilanteen VAR:sta. Pallo vietiin pilkulle ja Alex Telles ampui Porton jatkoon.

Jatkoajan lisäajalla AS Roman Patrick Schick kaadettiin boksissa ja tuomari katsoi tilanteen niin ikään VAR:sta, mutta ei vienyt palloa rangaistuspisteelle.