Man United Mestarien liigan kahdeksan parhaan joukkoon uskomattomalla tavalla – PSG lahjoitti kolme maalia

© Kuva: Getty Images

Manchester United voitti keskiviikkona Paris Saint-Germainin vieraskentällä 3-1 Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa. Ottelupari päättyi lukemiin 3-3. United etenee vierasmaalisäännön turvin jatkoon.

Manchester United siirtyi johtoon jo toisella minuutilla. PSG-pakki Thilo Kehrer syötti pallon huolimattomasti alaspäin ja Unitedin hyökkääjä Romelu Lukaku nappasi pelivälineen mukaansa. Lukaku ohitti vielä PSG:n maalinvahdin Gianluigi Buffonin ja liukui pallon maaliin. 0-1 (2-1).

Avausosuman jälkeen United jäi täysin jyrän alle, ja vieraiden johto suli jo 12. minuutilla. Dani Alves pelasi rangaistusalueelle pallon Kylian Mbappélle, joka jatkoi takatolpalle Juan Bernatille. Espanjalaispuolustaja siirsi pallon lähietäisyydeltä verkkoon. 1-1 (3-1).

Peliä jatkettiin PSG:n komennossa, mutta United siirtyi puolen tunnin kohdalla jälleen täysin puskista johtoon. Buffon ei saanut vangittua Marcus Rashfordin laukausta syliinsä ja pudotti pallon eteensä. Lukaku riensi paikalle ja siirsi kotiyleisön järkytykseksi manchesterilaiset toistamiseen johtoon. Lukakun laukaus oli Unitedin kolmas maalintekoyritys. Edelliset kaksi olivat osumaa edeltänyt Rashfordin kuti ja Lukakun ensimmäinen maali. 1-2 (3-2).

Hetkeä myöhemmin United joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa. Loukkaantuneen Eric Baillyn korvasi Diogo Dalot.

United aloitti toisen jakson pirteästi, mutta seuraavaksi verkkoja heilutti jälleen PSG. Ángel Di María oli kuitenkin paitsiossa, joten hänen chippimaaliaan ei hyväksytty.

PSG vyörytti hyökkäyksiä toisen perään, mutta kotijoukkueen viimeiset ratkaisut olivat kehnoja. Unitedin harvat hyökkäysyritykset tyssäsivät usein jo keskiviivan tuntumassa.

Pariisilaiset olivat lähellä tulla tasoihin. Mbappé liukastui ohittaessaan United-vahti David De Geaa, joka sai huitaistua palloa hanskallaan, ja vieraiden puolustus pääsi ratkaisevalla hetkellä väliin. Irtopallo tuli Bernatin jalkaan, mutta espanjalaisen veto kimposi tolpasta ohi.

Ottelun viimeisillä hetkillä tapahtui uskomaton käänne. Diogo Dalot ampui Unitedin ensimmäisen laukauksen toisella puoliajalla ja pallo osui PSG-puolustaja Presnel Kimpemben käteen. Videotarkistuksen jälkeen Unitedille vihellettiin pilkku, jonka Rashford ampui sisään. 1-3 (3-3).

Lisäaikaa pelattiin lopulta yhdeksän minuuttia, mutta PSG ei saanut maalia aikaiseksi.

Lue myös