FC Lahti -pelaaja hehkuttaa seuran erinomaisia ulkomaisvahvistuksia – ”Tuollaisen maalivahdin jokainen menestyvä joukkue tarvitsee”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahden Teemu Penninkangas on vaikuttunut seuran uusista ulkomaalaisvahvistuksista. Laituri siirtyi itsekin Lahteen ennen alkavaa kautta FC Interistä.

Penninkankaan lisäksi Lahti on värvännyt Patrick Rakovskyn, Josun ja Erik Törnrosin.

Kolmikosta erityisesti maalivahti Rakovskylla tulee olemaan merkittävä rooli ensi kauden joukkueessa. Mies on pelannut myös urallaan Saksan Bundesliigassa (lue lisää).

Rakovsky on jo pelannut Lahden paidassa Suomen Cupia.

– Joka pelissä hän on ottanut pari aika isoakin torjuntaa. Tuollaisen maalivahdin jokainen menestyvä joukkue tarvitsee, joka pystyy joka pelissä ottamaan yksi tai kaksi isoa koppia, Penninkangas kehui Veikkausliigan verkkosivuilla.

Lahden keskikentälle saapunut espanjalainen Josu puolestaan on ihastuttanut Suomen Cupin otteluissa potkutekniikallaan. Erityisesti pelaajan vasemman jalan laukauksessa on potkua.

– Hän on fiksu ja luova pelaaja, niin ehkä tuollaisia voi odottaakin enemmän. Hänellä on tavallaan koko ajan mielessä, että mitä jos veskari onkin vähän vastassa. Yleensä pelaaja laittaa pallon peliin keskialueella, mutta hänellä raksuttaa koko ajan, Penninkangas analysoi.

Lahden kolmas ulkomaalaishankinta Törnros palasi Veikkausliigan tulevaksi kaudeksi Ruotsista. Ruotsalainen pelasi aiemmin kaudella 2016 PS Kemissä ja iski kahdeksan maalia.