Hoffenheim korvaa valmentajamaailman superlupauksen vanhalla tutulla

© Kuva: Getty Images
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Hoffenheim on nimittänyt Alfred Schreuderin uudeksi päävalmentajakseen.

Tällä hetkellä Ajaxin apuvalmentajana toimiva Schreuder, 46, on solminut kolmivuotisen sopimuksen Hoffenheimin kanssa ja hän aloittaa pestinsä ensi kesänä. Hän korvaa tehtävässä Julian Nagelsmannin, joka siirtyy tämän kauden jälkeen RB Leipzigin päävalmentajaksi.

Hoffenheim on hollantilaiselle Schreuderille jo entuudesta tuttu seura. Hän toimi Hoffenheimin apuvalmentajana reilut kaksi vuotta ennen siirtoaan Ajaxiin tammikuussa 2018.

– Olen tietoinen suuresta haasteesta, mutta se on juuri se asia, joka minua viehättää, kommentoi Schreuder Hoffenheimin sivuilla.

Nagelsmann, 31, nimitettiin Hoffenheimin päävalmentajaksi lokakuussa 2015. Hänen oli määrä aloittaa tehtävässä vasta kaudella 2016-17, mutta hänen edeltäjänsä Huub Stevens joutui jättämään pestinsä ennenaikaisesti helmikuussa 2016 terveysongelmien takia. Niinpä Nagelsmann aloitti päävalmentajana heti Stevensin vetäydyttyä paikalta. Nagelsmannista tuli 28-vuotiaana Bundesliigan kaikkien aikojen nuorin päävalmentaja.

Hoffenheim oli tuolloin Saksan pääsarjassa viimeistä edellisenä ja seitsemän pisteen päässä 15. sijasta, jolla välttää liigakarsinnan. Hoffenheim voitti Nagelsmannin debyyttikaudella 14 ottelusta puolet ja nousi karsintarajan yläpuolelle yhden pisteen turvin.

Seuraavalla kaudella Nagelsmann johdatti Hoffenheimin Bundesliigassa neljänneksi ja siten ensimmäistä kertaa seuran historiassa Mestarien liigaan (karsintoihin). Karsinnoissa Liverpool oli vahvempi yhteismaalein 6-3, ja Eurooppa-liigan lohkossaan Hoffenheim jäi viimeiseksi.

Viime kaudella Hoffenheim oli Bundesliigassa kolmas ja pääsi mukaan tämän kauden Mestarien liigan lohkovaiheeseen, jossa se ei kuitenkaan voittanut otteluakaan ja jäi jälleen eurocupissa lohkossaan viimeiseksi.

Tällä hetkellä Hoffenheim on Bundesliigassa yhdeksäntenä, kun kahdeksan kierrosta on pelaamatta. Saksan cupista Hoffenheim putosi toisella kierroksella RB Leipzigin käsittelyssä.

Hoffenheim tiedotti Nagelsmannin siirtyvän Leipzigiin jo ennen kuluvan kauden alkua.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS