Italian A-maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Alberto Aquilani jakoi sosiaalisessa mediassa tarinan ensimmäisestä ottelustaan Serie A:ssa.

Aquilani sai debyyttinsä Italian pääsarjassa toukokuussa 2003 kasvattajaseurassaan AS Romassa, jota luotsasi tuolloin Fabio Capello.

Hän pääsi kentälle lisäajalla ottelussa Torinoa vastaan pelin ollessa jo loppulukemissa 3-1 Roman hyväksi.

Aquilanin mukaan ottelun erotuomari antoi pelin jatkua vielä ilmoitetun lisäajan päälle 1,5 minuuttia, jotta nuori debytantti pääsisi koskemaan palloon.

– Olimme 3-1-johdossa. Antonio Cassano oli tehnyt kaksi maalia ja Daniele De Rossi, joka oli myös todella nuori, oli tehnyt fantastisen osuman, kertoi Aquilani Instagramissa The Sun -lehden mukaan.

– Herra Capello katsoi minua silmiin ja käski vaihtamaan pelikamat päälle.

– Minulla ei ollut aikaa käydä läpi kaikkia niitä tunteita, joista olin haaveillut lapsena, koska vain muutamaa sekuntia myöhemmin menin kentälle Emersonin tilalle ja astuin Olympiastadionin nurmelle ensimmäistä kertaa.

– Lisäaikaa annettiin kolme minuuttia, mutta en päässyt koskemaan palloon. Tuomari lähestyi minua ja sanoi: ”Älä huoli, en aio puhaltaa peliä päättyneeksi ennen kuin kosket palloon”.

– Ottelu kesti 1,5 minuuttia kauemmin kuin odotettiin. Koskin ensimmäistä kertaa palloon Serie A:ssa ja kuulin viimeiset kolme vihellystä.

– On vaikea unohtaa sellaista elettä ja mahdotonta unohtaa sitä päivää.

Heinäkuussa 35 vuotta täyttävä Aquilani on pelannut urallaan myös muissa seuroissa Italiassa, sekä Englannissa, Portugalissa ja Espanjassa. Hän edusti viimeksi Las Palmasia, mutta on ollut ilman seuraa viime kesästä lähtien.