Bundesliigassa pelattiin lauantaina viisi jännittävää ottelua, mutta kierroksen ehdoton tähtipelaaja oli 26-vuotias hollantilaishyökkääjä Wout Weghorst. Wolfsburg oli hävinnyt viikkoa aiemmin Bayern Münchenille tylysti maalein 0-6, mutta eilen se nousi komeasti jaloilleen nujertamalla Fortuna Düsseldorfin 5-2. Weghorstin saldo: kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä yhteenä 54 peliminuutin sisällä.

Todellisen tehorykäyksen Weghorst kiskaisi toisen puoliajan alkupuoliskolla peliminuuteilla 54-59, kun hän ratkaisi pelin kahdella maalilla ja yhdellä maalisyötöllä repäisten vieraisiin jo kolmen maalin johdon. Weghorstin alustamat osumat kirjattiin Admir Mehmedille ja Robin Knochelle.

Hattutemppu oli Weghorstin koko ammattilaisuran ensimmäinen. Viiden tehomerkinnän ilta oli myös sikäli harvinainen, että viimeksi joku pelaaja on ollut Bundesliigassa mukana joukkueensa kaikissa viidessä maalissa marraskuussa 2016, kun nykyisin Arsenalia edustava Pierre-Emerick Aubameyang tehoili Borussia Dortmundille saldon neljä maalia ja yksi maalisyöttö.

OptaFranz

@OptaFranz
3 - Wout Weghorst (@VFLWolfsburg_EN) has scored the 1st hat-trick of his career during #WOBF95. Rise. #Bundesliga

Bundesliga English

@Bundesliga_EN
Wolfsburg's Wout Weghorst is the first player to be involved in all 5️⃣ of his team's goals since @Aubameyang7 vs. HSV in November 2016. (4 goals, 1 assist) ⚽⚽⚽🅰️🅰️

– Se oli huikea tunne. Juuri tällaisia hetkiä varten halusin jalkapalloilijaksi ja teen joka viikko hommia, Weghorst kertoi tuntemuksistaan pelin jälkeen Weltille.

197-senttinen Weghorst on tehnyt tällä kaudella nyt 12 bundesliigamaalia. Lukema riittää Bundesliigan maalipörssissä seitsemänteen sijaan. Uran yhden kauden maaliennätys 18 on viime kaudelta AZ Alkmaarista.

– Weghorst juoksee mielettömän paljon joukkueen eteen ja hänellä on todella vahva luonne. En tunne yhtään pelaajaa, kuka on samaan tapaan positiivisesti hullu, joukkuetoveri Mehmedi kehaisi.

Kauden kovista näytöistä huolimatta Weghorst ei mahtunut mukaan Saksan EM-karsintojen avauksessa kohtaavaan Hollannin maaliskuun maajoukkueeseen.

Behnors

@Behnors
Wolfsburg’s last 8 games looks so symmetrical. And as always I see a “W” there. Wolfsburg. Win. Wout Weghorst. W everywhere.