Real Madrid taapertaa juuri nyt sellaisessa suossa, ettei paremmasta väliä. Real putosi kuuden päivän sisällä Copa del Reystä, menetti mestaruusmahdollisuutensa La Ligassa ja tipahti eilen myös Mestarien liigasta.

Jalkapallokautta 2018-2019 on jäljellä vielä lähes kolme kuukautta, sillä Mestarien liigan loppuottelu pelataan tänä vuonna 1. kesäkuuta. Realilla ei tosin ole loppukauden aikana enää mitään pelattavaa – ellei se sitten joudu tosissaan jännittämään jo TOP 4 -sijoituksensa puolesta, ja paikasta ensi kauden Mestarien liigaan. Juuri nyt viidentenä oleva Alavés on Realia lähempänä kuin sarjakärki Barcelona. Alavésiin on etumatkaa kahdeksan pistettä, ja Barcelona kiitää jo 12 pisteen karkumatkalla.

Moni saattaa pitää tilannetta suorastaan ennenkuulumattomana, mutta sitä se ei suoranaisesti ole. Myös kaudella 2005-2006 – eli 13 vuotta sitten – Real Madrid oli ulkona kaikista kilpailuista jo maaliskuun alussa.

Joukkuetta oli vahvistettu tuoksi kaudeksi Julio Baptistalla, Robinholla ja Sergio Ramosilla, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Copa del Reystä Real Madrid putosi helmikuussa pelatuissa välierissä. Se voitti toisen osaottelun kotikentällään 4-0, mutta avausosan karmaiseva 1-6 -tappio Real Zaragozaa vastaan oli auttamatta liikaa.

La Ligassa mestaruuden vei Barcelona selkeällä 12 pisteen erolla ennen Real Madridia. Lopullisen niitin surkealle kaudelle antoi Arsenal, joka pudotti Realin Mestarien liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella – aivan kuten Ajax tiistaina. Arsenal haki Thierry Henryn maalilla 1-0 -voiton Santiago Bernabéulta 21. helmikuuta, ja Gunnersin jatkopaikka sinetöityi 8.3. Lontoossa pelatulla maalittomalla tasapelillä.

Real Madridin puheenjohtajana vuosina 2000-2006 toimineelle Florentino Pérezille paineet olivat ilmeisesti jo sietämättömän kovat, sillä hän erosi pestistään jo ennen otteluparin toista osaottelua, 27.2.2006. Lyhyeksi jäivät myös kauden aikana Realia valmentaneiden Vanderlei Luxemburgon ja Juan Rámon Lópezin pestit. Luxemburgo sai valmentaa Realia vajaan vuoden ja López alle puoli vuotta.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - El Real Madrid está fuera de la Champions League, fuera de la Copa del Rey y a una distancia sideral del líder de La Liga a principios de Marzo. No se vivía una situación así desde la temporada 2005-06 (primero con Luxemburgo y luego con López Caro).

Pérez palasi Real Madridin puheenjohtajaksi reilut kolme vuotta myöhemmin kesällä 2009. 13 vuoden takaisen järkytyksen nyt toistuttua monet vaativat kuitenkin jälleen Pérezin eroa. Jo muutamaa minuuttia ennen Ajaxin voitonjuhlien alkamista Santiago Bernabéulla alkoivat kuulua äänekkäät ”Florentino, eroa” -huudot. Jotkut katsojat kaivoivat myös taskuistaan valkoisia nenäliinoja.