Liverpool ja Barcelona etenivät keskiviikkona viimeisinä joukkueina Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon.

Liverpool voitti Bayern Münchenin vieraissa 3-1 ja eteni samoin yhteislukemin jatkoon. Barcelona voitti kotonaan Lyonin 5-1. Ottelupari päättyi samoihin lukemiin.

Ennen keskiviikkoa paikkansa puolivälierissä varmistivat jo Ajax, Manchester United, Tottenham, Manchester City, Porto ja Juventus.

Bayern München-Liverpool

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
🗒️ Ribéry starts on the left wing for Bayern; Henderson & Milner return in central midfield for Liverpool 💪

#UCL

Ottelu lähti käyntiin Bayernin selkeässä hallinnassa. Kotijoukkue vaati kymmenen minuutin jälkeen itselleen rangaistuspotkua, kun Robert Lewandowski oli kentän pinnassa levällään kamppailtuaan pallosta Virgil Van Dijkin kanssa. Tuomaristo ei puolalaiskärjen kaatumisessa rikettä nähnyt.

Liverpool joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo 13. minuutilla. Kapteeni Jordan Hendersonia paikkailtiin sivurajalla jo aiemmin, ja lopulta hän ilmoitti, ettei kykene jatkamaan. Tilalle asteli Fabinho.

Vieraat pääsivät hiljalleen peliin paremmin ja paremmin mukaan. Ottelua oli takana 26 minuuttia, kun Van Dijkin pitkä syöttö tavoitti kärjestä Sadio Manén. Bayernin maalivahti Manuel Neuer irtautui maaliltaan vastaan, mutta Mané käänsi pallon vasemmalle jalalleen ja chippasi pelivälineen Neuerin ja müncheniläisten puolustuksen vastustelusta huolimatta sisään. 0-1 (0-1).

BIG GAME PLAYER 👏👏👏

🔴 8 of Sadio Mané's 12 #UCL goals have come in the knockout rounds 🔥
📸 Sadio Mané puts Liverpool in front at Bayern ⚽️

#UCL

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin isännät tulivat tasoihin. Bayern pisti keskikentällä vapaapotkun nopeasti liikkeelle ja pallo toimitettiin Serge Gnabrylle, joka pääsi keskittämään oikealta. Liverpoolin epäonneksi toppari Joël Matip ohjasi pallon omaan verkkoon. 1-1 (1-1).

Gnabry ja Lewandowski jatkoivat vieraiden härnäämistä myös toisella puolikkaalla. Lewandowski ei ihan ennättänyt Gnabryn matalaan poikkisyöttöön maalin edustalla, ja varmalta näyttänyt osuma jäi syntymättä.

Bayernia taas kiusasi Van Dijk, joka vei Liverpoolin johtoon 69. minuutilla. Hän nousi James Milnerin antamassa kulmapotkussa omiin korkeuksinsa ja puski pelivälineen voimalla verkkoon. 1-2 (1-2).

Watch him defend... and we watch him score! 🎶🙌

⚽️ Virgil Van Dijk 💪

#UCL

Kotijoukkueen loppukiri jäi todella vaisuksi, eikä kunnon tontteja meinannut syntyä millään.

Niinpä Liverpool laittoi otteluparin pakettiin 84. minuutilla. Mohamed Salah pelasi taidokkaasti pallon ulkosyrjällään takatolpalle ja Mané puski loppulukemat taululle. 1-3 (1-3).

Barcelona-Lyon

🔵🔴 Coutinho, Suárez & Messi start in attack for Barcelona
🔴🔵 Depay, Fekir & Dembélé lead the line for Lyon at the Camp Nou

#UCL

Barcelona pisti alkuvihellyksestä lähtien näytöksen pystyyn. Hyökkäyksiä vyörytettiin tiuhaan tahtiin. 18. minuutilla paine kävi Lyonille liian suureksi. Jason Denayer taklasi Luis Suárezilta jalat alta rangaistusalueella ja Barcelonalle vihellettiin tilanteesta pilkku, jonka Lionel Messi toimitti tyylikkäällä panenka-chipillä sisään. 1-0 (1-0).

📸 Perfect panenka from Leo Messi ⚽️

#UCL

Kotijoukkueen toinen osuma syntyi puolen tunnin kohdalla. Suárez nappasi Arthurin syötön taidokkaasti mukaansa boksiin ja petasi vierelleen paikan Philippe Coutinholle, joka sai laittaa pallon tyhjiin. 2-0 (2-0).

Lyon olisi saattanut päästää useammankin takaiskun ilman maalivahtinsa Anthony Lopesin muutamia huipputorjuntoja. Ranskalaisten harmiksi Lopes joutui jättämään pelin 34. minuutilla loukkaantumisen takia kesken. Hänet korvasi Mathieu Gorgelin.

Messi oli iskeä illan toisensa heti toisen puolikkaan alkuun, mutta Fernando Marçal ehti juuri ja juuri purkaa pallon maaliviivan päältä.

Vajaan tunnin kohdalla Lucas Tousart toi Lyonin kulmapotkun jälkitilanteesta maalin päähän. Osuma tarkistettiin vielä videolta, mutta paitsiota tai rikettä tilanteessa ei ollut, joten maali jäi voimaan. 2-1 (2-1)

Lyon haki vimmatusti toista vierasmaalia, joka olisi saattanut viedä joukkueen jatkoon. Ranskalaisten maalinteko kuitenkin tökki.

Barcelonalla ei samaa ongelmaa ollut. Ensin Messi vei 78. minuutilla Lyonin puolustuksen kahville ja ujutti pallon maaliin. 3-1 (3-1).

Pari minuuttia myöhemmin hän tarjoili avopaikan Gerard Piquélle, jonka tarvitsi vain siirtää peliväline tyhjiin. 4-1 (4-1).

Messi ehti järjestellä vielä yhden osuman. Hän tarjoili vastahyökkäyksen päätteeksi tekopaikan Ousmane Dembélélle, joka laukoi pallon Gorgelinin jalkojen kautta sisään. 5-1 (5-1).