Maanosan ykköskilpailussa jatkopaikasta väänsivät Torinossa Juventus ja Atlético Madrid, Manchesterissa taas Man City ja Schalke. Tapahtumia ei varsin erilaisista otteuista puuttunut.

Juventus – Atlético Madrid

Juventus lähti raivolla ajamaan kiinni Atléticon kotonaan hankkimaa kahden maalin etumatkaa. Isännät hallitsivat välillä hyvinkin nopeita tapahtumia ottelun alussa, mutta madridilaisten puolustuspeli näytti kestävän lähentelyt. Juve tosin sai pallon maaliin jo ensi minuuteilla, mutta osuma hylättiin.

27. minuutilla iski Cristiano Ronaldo. Pitkän keskityksen maalinsuulle toimitti Federico Bernardeschi. Tilannetta edelsi pienimuotoinen kaaos vieraiden puolutuksessa, jota mustavalkoinen ryhmä ei jättänyt hyödyntämättä. Juven hyvä draivi jatkui myös seuraavilla minuuteilla. Bernardeschi oli lähellä lisätä tehotilastoihin myös maalin, ammuttuaan kovan vaparin oikealta vain vähän yli Jan Oblakin vartioiman maalin.

OptaJose

@OptaJose
19 - Cristiano Ronaldo has scored more goals against Atletico de Madrid under Diego Simeone than any other player (19 goals in all competitions). Nightmare

Jakson loppua kohti Atlético sai painettua pelin Vanhan Rouvan päätyyn. Viitisen minuuttia ennen taukoa näytti siltä, etteivät isännät pääse omasta päädystään ylös lainkaan. Toisaalta vieraiden hallinta oli näennäistä sahaamista – maalitilannetta se ei pitkänkään painostuksen aikana saanut aikaan.

Molemmissa päädyissä nähtiin vielä avausjakson päätteeksi läheltä piti -tilanteet. Puskut omissa hyökkäyspäädyissään esittivät ensin Giorgio Chiellini, ja juuri ennen taukovihellystä Álvaro Morata. Kummassakin tapauksessa pallo päätyi yli maalin. Tauolle hyvin jännittävässä kotijohdossa, yhteistilanteessa 1-2.

Ottelupari oli tasatilanteessa 2-2, ennen kuin moni ehti ymmärtää toisen jakson edes alkaneen. Oblak ehti huikealla torjunnalla Ronaldon puskun eteen, mutta maaliviivateknologia osoitti pallon ehtineen maaliviivan yli.

Atlético oli todella pahassa sillassa viimeistään toisen maalin jälkeen, ja joutui todella raatamaan saadaakseen peliä edes vähän etäämmälle omalta maaliltaan. Thomas Lemar sai tehdä kentällä tilaa Angel Correalle 56. minuutilla.

Ottelun edetessä – nyt siis yhteistilanteeltaan tasoissa – alkoivat tunteet kuumeta, ja taistelupareja nähtiin ympäri kenttää. Pelin rikkoutuminen tuntui aavistuksen suosineen Atléticoa, mutta vaaran tunnusta kentällä vastasi edelleen Juventus.

82. minuutilla Moise Kean, joka juuri hetkeä aiemmin oli tullut Mario Mandzukicin tilalle pääsi puolittain karkuun – pallo vain vähän takatolpan ohi. Kaksi minuuttia myöhemmin – Correa juoksi kiinni hyökkääjän omassa boksissaan. Keskustelu siitä, oliko tilanne rangaistuspotkun arvoinen, jatkunee hamaan tulevaisuuteen. Erotuomari Björn Kuipers määräri joka tapauksessa pallon pilkulle, ja Ronaldo viimeisteli hattutemppunsa.

Lopputulokseksi jäi 3-0; Juventus jatkaa taivaltaan Mestarien liigassa.

Manchester City – Schalke

Etihadilla nähtiin ottelun alussa poikkeuksellisen vähän tilanteita, varsinkin jos vertaillaan isäntien otteisiin Valioliigassa. Pep Guardiolan joukoilla on viime aikona ollut tapana tehdä tuhojaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

38. minuutin kohdalla Citylle oltiin kirjattu neljä maalia kohti suuntautunutta yritystä – joista kaksi oli uponnut verkkoon. Sergio Agüero pääsi pommittamaan avausmaalin pikulta, Jeffrey Bruman rikkeen jälkeen. Sen jälkeen homma ratkesikin sitten kunnolla.

Agüero tuplasi sekä omat, että joukkueensa osumat kolmea minuuttia rankkarimaalinsa jälkeen, Raheem Sterlingin syötöstä. Edelleen neljä minuuttia eteenpäin, maalintekijänä nyt Schalke-taustainen Leroy Sané. Tauolle tilanteessa 3-0, yhteismaalit siis Citylle jo 6-2.

Possession: 72%-28%

Hosts cruising at the break courtesy of a Sergio Aguero brace and Leroy Sane strike.

City ei löysännyt tahtiaan toisella jaksolla, vaan iski pallon jo sen ensimmäisellä vartilla kahdesti Schalke-verkkoon. Molemmat tilanteet tarkistettiin VAR:n avulla. Ensimmäinen maali hylättiin paitsiona, mutta toinen jäi voimaan ja merkittiin Raheem Sterlingin nimiin. Ottelusta muodostui lopulta melkoinen teurastus, jonka maalintekijät löydät jutun lopusta.

Juventus – Atlético Madrid 3-0 (yht. 3-2)

1-0 Cristiano Ronaldo (27.)

2-0 Cristiano Ronaldo (48.)

3-0 Cristiano Ronaldo (rp, 86.)

Manchester City – Schalke 7-0 (yht. 10-2)

1-0 Sergio Agüero (rp, 35.)

2-0 Sergio Agüero (38.)

3-0 Leroy Sané (43.)