Bayern Münchenin matka Mestarien liigassa katkesi keskiviikkona 1-3 -kotitappioon Liverpoolia vastaan. Ehkä Bayern-johdon olisi pitänyt kuunnella koripalloasiantuntijoita, sillä koriksen Euroliiga ehdotti virallisella Twitter-tilillään ennen ottelua Suomen Petteri Koposta Bayernin hyökkäykseen Robert Lewandowskin kärkipariksi.

Kenties Bayernin olisi pitänyt kuunnella korisihmisiä vähän tarkemmalla korvalla. Tai ehkä he kuuntelivatkin, mutta hölmöt edustusoikeussäännöt tulivat väliin.

Oli miten oli, 30-vuotias Suomen koripallomaajoukkueen tähtipelaaja esittelee videolla, kuinka taitavasti hän hallitsee myös jalkapallon pomputtelun. Koponen osoittaa paitsi loistavaa pallonhallintaa, niin myös hyvää mielenhallintaa, sillä hän vastailee samalla haastattelukysymyksiin pallon ilmassa pitäessään.

Susijengin pelintekijä kertoo haastattelussa muun muassa siitä, valitsisiko hän mieluummin leffan vai TV-sarjan, ja olisiko USA vai Eurooppa hänelle mieluisampi. Paljastukset pelikavereista tulevat helposti, mutta ensimmäistä autoaan ja julkkisihastustaan Koponen joutuu hieman miettimään.

Pallo ei karkaa miehen jaloista lattialle kertaakaan. Kun konekiväärihaastattelu on valmis, on Koponen pomputellut palloa kaikkiaan komeat 393 kertaa. Ei huono näyttö futistaidoista. Ainoa futistaidoillaan loistava Susijengi-tähti Koponen ei silti suinkaan ole, vaan aiemmin olemme saaneet nauttia myös Lauri Markkasen kikkailuista jalkapallon kanssa.

Mikäli allaoleva twiitti ei näy, Koposen pomputtelut ja haastattelun voi katsoa myös tästä linkistä.

Turkish Airlines EuroLeague

@EuroLeague
.@FCBayernEN if Lewandowski needs a strike partner for tonight? ⚽

Might we suggest @KoponenPetteri of @fcb_basketball 😏

He can even answer questions while keeping the ball up

Koponen on pelannut Suomen koripallomaajoukkueessa vuodesta 2006 lähtien. Seurajoukkuetasolla hän on edustanut italialaista Virtus Bolognaa, venäläistä Himki BK:ta ja espanjalaista FC Barcelonaa ennen kuin siirtyi Bayern Müncheniin viime kesänä kolmevuotisella sopimuksella.