”Onko Löw kännissä?” – Saksan pelokas avauskokoonpano sai somessa täystyrmäyksen

© Kuva: Getty Images

Viime kesän MM-kisoissa flopannut Saksa avaa EM-karsintansa sunnuntai-iltana verivihollisensa Hollannin kotikentällä Amsterdamissa. Hollanti on tekemässä uutta nousua, eikä Saksan mahdollisuuksiin tunnuta uskottavan edes omien leirissä.

Joachim Löw julkisti avauskokoonpanonsa Hollanti-peliin Suomen aikaa puoli yhdeksän maissa, ja kokoonpano sai maajoukkueen virallisella Twitter-tilillä täystyrmäyksen. Kuvaavaa on, että kaikista tykätyin kommentti kuuluu suomennettuna ”Jos ei ole EM-kisoissa lainkaan mukana, niin ei voi pelata siellä huonosti”. Saksalaiskannattajien keskuudessa taitavat olla mielialat korkealla?

Kommenttiosiossa kysellään myös, onko Löw kenties kännissä? Avausta soimataan jänishousujalkapalloksi, sillä Saksan avauksessa on neljä topparia, kaksi laitapuolustajaa, kaksi keskikentän pohjapelaajaa ja kaksi laitahyökkääjää – eikä siis yhtään puhdasta kärkimiestä. Nämä siis pelaajien ”tutuimpia pelipaikkoja” tarkasteltuna.

Erityisesti kokoonpanoon olisi kaivattu Borussia Dortmundin Marco Reusia, joka pelaa vahvaa kautta. Myös Timo Werner olisi kelvannut joillekin.

Kritiikkiä nostattaa jälleen kerran sekin, että maalia vartioi – kapteenin nauha käsivarressaan – Löwin pitkäaikainen luottovahti Manuel Neuer. Monien mielestä kun Barcelonan Marc-André ter Stegen ansaitsisi jo tilaisuutensa ykkösvahtina.

Ottelu Hollanti-Saksa alkaa kello 21.45 ja on nähtävissä Viasatilla ja Viaplayssa.


FC Inter vs KuPS – näin lunastat 50€ ilmaisvedon

  1. Avaa pelitili  Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta  ja lyö vähintään 1€ veto tämän ottelun voittajasta.
  3. Jos veikkaat ottelun voittajan oikein, saat 50€ ilmaisvedon.