Palloliiton valtakunnallisena koulutuspäällikkönä viime marraskuussa aloittanut portugalilaisvalmentaja Ricardo Duarte lopettaa nykyisessä tehtävässään.

Duarte palkattiin tehtävään viime marraskuussa, ja pestiä pidettiin, ja pidetään yhä, Palloliitossa todella tärkeänä suomalaisen jalkapallon kehityksen kannalta. Palloliiton onneksi Duarte jatkaa silti vielä yhteistyötä liiton kanssa 2020 syksyyn saakka.

Duarte perusteli päätöstään sillä, että hän haluaa olla mukana päivittäisessä toiminnassa. Hän aikoo myös palata Lissaboniin pestin päätyttyä huhtikuun lopulla.

– Haluan välttää antamasta yleisiä selityksiä. Tilanne on selvä. Tässä vaiheessa elämääni haluan työskennellä ammattilaisjalkapallon kanssa päivittäistasolla. Nykyisessä työssäni en pysty sitä tehtävää toteuttamaan. Selvää on myös, etten ymmärtäisi asiaa näin hyvin, ellen olisi tullut tähän tehtävään, Duarte kertoi Palloliiton tiedotteessa.

Duarten tilalle Palloliitto käynnistää välittömästi uuden rekrytoinnin. Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihisen mukaan saappaat ovat suuret.

– Ricardon sisältöosaaminen on Euroopan huipputasoa ja hänen lähtönsä on tietysti todella suuri menetys tiimillemme. En ole tavannut jalkapallomaailmassa ketään yhtä vahvaa osaajaa, jolla on näin kokonaisvaltainen ymmärrys ja looginen polku pelin opettamisessa lasten valmennuksesta UEFA Pro-tasolle asti, Tihinen kehui Duartea.

Lähde: Palloliitto