Veikkausliiganousua tavoitteleva FC Haka tiedottaa kotisivuillaan tehneensä sopimuksen ranskalaisen keskuspuolustajan Samuel Mansourin kanssa. 28-vuotiaan Mansourin sopimus on 1+1 -vuotinen.

FC Haka Valkeakoski

@FCHakaOfficial
Samuel Mansour Hakaan, bienvenue à Valkeakoski!
#fchaka #ykkönen
fchaka.fi/?p=7796

Mansour esitteli taitojaan Valkeakoskella harjoituksissa, mutta testipeliä ei lopulta edes tarvittu. Niin suuren vaikutuksen 194-senttinen toppari valmentaja Teemu Tainioon teki.

– Samuel vakuutti heti ensi treeneistä lähtien ammattimaisuudellaan. Hän on erittäin positiivinen kaveri, joka otettiin joukkueessa hyvin vastaan, Tainio luonnehtii.

– On todella harvinaista, että olimme seurana valmiita antamaan sopimuksen ilman testiottelua. Mutta kuten sanoin, niin hän vakuutti valmennuksen viikon aikana treeneissä. Samuel on fyysinen kaveri, jolta odotan kokemuksen tuomaa johtajuutta nuorelle joukkueelle.

Mansour muutti Ranskasta Kanadaan vuonna 2011, ja pelasi kauden verran Laval Universityn joukkueessa. Seuraavat kolme vuotta Mansour pelasi Yhdysvalloissa alempien sarjatasojen joukkueissa, kunnes hän palasi vuonna 2015 Eurooppaan ja itävaltalaiseen WSG Wattensiin. Wattensissa Mansour pelasi lähinnä Itävallan kolmannella sarjatasolla, mutta kaudella 2016-2017 otteluita kertyi vyölle kuusi myös maan kakkosliigassa.

Transfermarktin mukaan Mansour ei ole pelannut missään sitten elokuun 2016, kun hän loukkaantui Wattensin ottelussa. Tammikuussa 2018 hän tavoitteli sopimusta virolaisesta Nomme Kaljusta.

– Tiedän, että FC Hakalla on pitkä historia Suomessa, joten minulle on kunnia pelata täällä. Olen iloinen voidessani olla mukana tässä projektissa. Tämä on myös loistava tilaisuus työskennellä joka päivä valmentaja Tainion kanssa ja oppia häneltä, Mansour kehuu Hakan sivuilla.

– Olen voinut aistia hyvän yhteishengen joukkueessa. Olen huomannut, että ryhmässä on lahjakkaita pelaajia, jotka ovat valmiita työskentelemään kovasti joka päivä. Olen todella innoissani.