Terrierimäistä ranskalaispelaajaa Claude Makéléléä pidetään yleisesti yhtenä oman pelipaikkansa parhaista pelaajista. Keskikentän pohjalla uurastanut ja palloja rosvonnut Makélélé oli jopa niin hyvä, että hänen komean peliuransa jälkeen puhutaan jalkapallossa edelleen niin sanotusta ”Makélélé-roolista”. Viime vuosina N’Golo Kanté on saanut otteillaan aikaiseksi vertailuja Makéléléen.

Makélélé edusti viiden kauden ajan Kanténkin nykyistä seuraa Chelseaa. Chelseassa pelatessaan hän kohtasi kaikkiaan kuudesti Barcelonan, ja Barcelonaa edustaneen brassitähti Ronaldinhon.

46-vuotias Makélélé kertoi nyt RMC Sportsin haastattelussa yhdestä kohtaamisestaan Ronaldinhon kanssa Mestarien liigassa kauden 2006-2007 lohkovaiheen ottelussa. Ranskalaisen pinna alkoi palaa kikkailijan temppuihin, ja hän alkoi provosoida Ronaldinhoa. Ronaldinhon vastaus kuitenkin yllätti.

– Hei poika, haasta minua mieluummin kunnolla. Nuo sinun PlayStation-temppusi… Lähetän sinut sairaalaan, Makélélé kertoi huutaneensa Ronaldinholle.

[readmore from=Ronaldinho]

– Ja mitä hän teki? Hän antoi minulle pallon ja pyysi minulta anteeksi.

Nykyisin belgialaista KAS Eupenia valmentava Makélélé antoi kuitenkin saman haastattelun yhteydessä myös tunnustusta Ronaldinhon taituruudelle.

– Zinedine Zidane oli taiteilija, mutta jokainen hänen liikkeensä tähtäsi pelin eteenpäin viemiseen. Sitä ei voi kiistää. Ronaldinho toimi samoin, kunnes jossain vaiheessa hän alkoi tehdä sinusta pilkkaa.

Lähde: AS