Real Madridin historian synkin kausi? Tilastokooste kertoo, kuinka syvässä suossa seura on

© Kuva: Getty Images

Real Madridin kolme vuotta kestänyt valtakausi Mestarien liigassa tuli päätökseensä tiistai-iltana, kun Ajax haki Santiago Bernabéulta 4-1 -voiton ja käänsi otteluparin edukseen. Espanjalaisen jalkapalloilun tilastoihin erikoistuneet MisterChip ja Pedritonumeros paljastivat twiiteissään, kuinka syvässä suossa Real Madrid on tällä kaudella rämpinyt.

Kausi on ollut epäilemättä yksi Real Madridin 117-vuotisen seurahistorian synkimmistä. Vai mitä mieltä olette seuraavista tilastopoiminnoista?

Siitä oli kulunut vajaat 15 vuotta, kun Real Madrid viimeksi hävisi neljä kotiottelua peräkkäin. Silloin ryöstöretkellä kävivät Osasuna, Barcelona, Mallorca ja Real Sociedad. Nyt asialla olivat Girona, Barcelona kahdesti ja Ajax.

Viittä kotiottelua Real ei ole ikinä hävinnyt peräkkäin, joten seuraavaksi katkolla on jopa seuraennätys. Realin neljän edellisen kotiottelun maaliero on surkea 2-10. Ennen Marco Asension eilistä kavennusmaalia Santiago Bernabéulla nähdyistä maaleista kahdeksan viimeisintä olivat vierasjoukkueen tekemiä.

Ennätyksellistä oli jo kahden peräkkäisen kotipelin häviäminen Santiago Bernabéulla europeleissä. Vastaavaa ei Real Madridin pitkästä historiasta löydy.

Real Madrid on kärsinyt tällä kaudella jo kolme vähintään kolmen maalin tappiota kotikentällään. Moskovan TsSKA voitti sen Madridissa 3-0, Barca samoin numeroin ja eilen Ajax 4-1. Vastaavaa ei ole tapahtunut seuran historiassa koskaan.

Kun vieraspelitkin otetaan lukuun, on vähintään kolmen maalin tappioita tullut tällä kaudella jo kuusi. Tämä sentään on tapahtunut kerran aiemminkin, kaudella 1950-1951. Tuolloin vähintään kolmen tappioita kertyi jopa kahdeksan.

Ennen tätä kautta Real ei ollut hävinnyt kotikentällään ainuttakaan europeliä kolmella (tai useammalla) maalilla. Tällä kaudella kolmen tappioita tuli siis peräti kaksi.

Real Madrid oli ennen tiistaita pudonnut vain kerran aiemmin jatkosta europeleissä voitettuaan otteluparin avausosan vieraskentällä. Edellisen kerran asialla oli tanskalainen Odense, ja tuolloin pelattiin kautta 1994-1995.

Aidot panokset Real Madridin loppukauden peleissä ovat todella vähissä, mutta ainakin joukkue voi vielä taistella tilastoja vastaan. Muutamakin tappio lisää, ja kaudesta voi todella tulla puolivirallisestikin seurahistorian surkein.

Toistaiseksi Real Madrid on hävinnyt tällä kaudella 14 ottelua. Seuraennätys on 19 tappiota yhden kauden aikana, kaudella 1984-1985. Otteluita on jäljellä vielä 12, joten viisi tappiota sivuaisi seuraennätystä.

14 tappiosta tasan puolet eli seitsemän on aiheutunut Realin kotiottelussa. Seitsemän kotitappiota on puolestaan vain yhden pelin päässä ennätyksestä. Kaudella 1995-1996 Real hävisi kotonaan kahdeksan kertaa, ja tuo ennätys on nyt aidossa vaarassa jäädä historiaan.