Sami Hyypiälle arvostusta Valioliigan pelaajalegendalta – jäi kärkinimille vain mestaruuksissa

© Kuva: Getty Images
Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Kun Valioliiga käynnistyi vuonna 1992, sarjassa pelasi vain 13 ulkomaalaista, mutta nyt heitä on nähty sarjassa jo yli 2 000. Joukossa on myös lukuisia suomalaisia, mutta heistä yksi on ylitse muiden: Liverpoolissa kymmenen kautta pelannut ja joukkuetta pitkään kipparoinutkin Sami Hyypiä.

BBC järjestää kotisivuillaan äänestyksen Valioliigan kautta aikain parhaista ulkomaalaispelaajista. Entisten huippupelaajien Alan ShearerinRuud Gullitin ja Chris Suttonin sekä toimittaja Rory Smithin muodostama raati valitsi ehdolle kolme maalivahtia, kolme puolustajaa, kolme keskikenttäpelaajaa ja neljä hyökkääjää.

Suomalaistoppari ei aivan mahtunut paneelin kolmen puolustajaehdokkaan joukkoon, mutta kunniamaininnan Hyypiä kuitenkin sai yhdessä Ricardo Carvalhon kanssa. Ehdolle pääsivät Nemanja VidicJaap Stam ja Vincent Kompany, joille Hyypiä hävisi Shearerin mukaan lähinnä vain voittamatta jääneen Valioliigan vuoksi. Cup-mestaruuksia Hyypiälle kertyi Liverpoolissa silti neljä, ja eurokentillä hän voitti Liverpoolin kanssa sekä Mestarien liigan että UEFA Cupin.

– Kun Sami pannaan rinta rinnan Vidicin ja Vincent Kompanyn kanssa, mestaruudetta jääminen ei auta häntä. Hän oli erittäin rehti eikä potkinut jaloille yhtä paljon kuin muut. Hän oli mukava keskuspuolustaja, jos sellaisia ylipäätään on. Stamia ja Vidiciä vastaan oli kamalaa pelata, Shearer perustelee Hyypiän kunniamainintaa.

48-vuotias Alan Shearer on Valioliigan kaikkien aikojen paras maalintekijä. Hän pelasi sarjassa Hyypiän kanssa yhtä aikaa seitsemän kauden ajan, Newcastlen paidassa.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!