Seinäjoen Jalkapallokerho on solminut pelaajasopimuksen toppari José Nadson Ferreiran kanssa.

Taiteilijanimeä Nadson käyttävällä brasilialaispuolustajalla on mittaa 190 senttiä ja ikää 34 vuotta. Hän saapui kotimaastaan Eurooppaan vuonna 2005, ja on pelannut mm. 72 ottelua Venäjän pääsarjassa Krylja Sovetovissa ja 45 peliä Belgian liigassa Genkissä.

Nadson on pelannut yhteensä 20 ottelua Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa. Eurocupien karsintavaiheen pelejä hänellä on myös tilillään vajaat 20.

Brassitoppari siirtyy SJK:n riveihin vapaalla siirrolla. Hän saapui Seinäjoelle tällä viikolla ja liittyi SJK:n harjoituksiin saman tien.

– Ensivaikutelmani seurasta on hyvä. Joukkueessa on mielestäni tosi hyvä ilmapiiri, hyviä pelaajia ja valmentajat vaikuttavat mukavilta. Olen kyllä heti erittäin tyytyväinen ollessani täällä. Stadion on kaunis ja myös meidän harjoituskeskus on todella hyvä, joten kyllä tästä siirrosta hyvä tunne on, kommentoi Nadson SJK:n sivuilla.

– Minulla oli Venäjällä pelikaverina suomalainen Berat Sadik, jonka kautta tiedän jotain myös Suomesta, ja pelasin joitain vuosia sitten suomalaista Inter Turkua vastaan Sheriff Tiraspolin kanssa Mestarien liigan karsinnoissa. Me voitimme, mutta he olivat nopeita ja pelasivat melko hyvää jalkapalloa, Nadson muistelee.

– Tiedän ainakin, että täällä pelataan hieman eri tyylistä jalkapalloa kuin Venäjällä. Venäjällä pelaajat ovat monesti isoja ja fyysisiä, ja pienemmät seurat pelaavat erittäin puolustavaa jalkapalloa. Peleistä on tullut siellä viimeisen kolmen vuoden aikana mielestäni enemmän jatkuvaa kamppailua ja pelit ovat vähämaalisia. Isot seurat pelaavat siellä kyllä todella hyvää jalkapalloa, mutta pienempien kohdalla se on lähinnä puolustamista. Se mitä olen nähnyt, niin mielestäni täällä ollaan vähän lähempänä Belgian sarjojen tapaa pelata. Hieman avoimempaa peliä ja palloa koitetaan pitää maassa.

– Olen viettänyt urastani nyt jo yli 12 vuotta Euroopassa, joten minua ei ainakaan nämä säät enää yllätä, ja kulttuuri on muutenkin tuttua.

Myös SJK:n päävalmentaja on Alexei Eremenko tyytyväinen uuteen pelaajavahvistukseen.

– Se mitä olemme nähneet häntä, ja mitä olemme saaneet hänestä selville videoiden ja analyysien kautta, niin hän on laadukas pelaaja. Pelannut useita vuosia Euroopassa ja pitkään Venäjän pääsarjassa, missä hän myös pelasi säännöllisesti. Sekin kertoo hänen tasostaan.

– Hän on älykäs pelaaja, hyvä pallon kanssa ja hänessä on johtajuutta, mitä mielestämme tarvitsemme. Hän on kokenut pelaaja, joka on valmis taistelemaan joukkueen puolesta ja opettamaan jotain meidän nuorille pelaajille.

– Treeneissä hän vaikutti varmalta ja rauhalliselta pelaajalta. Kokemuksestaan huolimatta hän on kuitenkin nöyrä pelaaja ja tietää, miksi hän on täällä ja mitä me häneltä odotamme.

– Ja vaikka hän on brasilialainen, niin hän on ollut Euroopassa jo pitkään. Venäjällä useita vuosia ja puhuukin venäjää. Hän puhuu myös varsin hyvin englantia, joten meillä ei ole hänen kanssa mitään kommunikaatio-ongelmia ja hän tulee hyvin toimeen muun joukkueen kanssa.

– Hän tuli tänne talvitauolta, joten ei ole ihan parhaassa kunnossa, mutta meillä on viisi-kuusi viikkoa aikaa kauden alkuun, joten saamme hänet taatusti siinä ajassa iskuun ja olen varma, että hän on tärkeä pelaaja seurallemme.

Voit lukea Nadsonista lisää SJK:n kattavassa esittelyssä.