Suomen Cupin neljännesvälierävaihe käynnistyi perjantaina otteluilla Gnistan-Vaasan Palloseura ja Vantaan Jalkapalloseura-Kokkolan Pallo-Veikot.

Kakkosessa pelaava Gnistan pakotti Oulunkylän Mustapekka Areenalla Veikkausliiga-joukkue VPS:n jatkoajalle, mutta vaasalaiset veivät ottelun nimiinsä lukemin 3-1.

Gnistan siirtyi johtoon 49. minuutilla. Aleksander Akbarin antama kulmapotku yllätti VPS-vahti Martin Kompallan ja painui suoraan verkkoon. 1-0.

Vierasjoukkue VPS tuli tasoihin 77. minuutilla. Jerry Voutilainen taituroi vasemman jalkansa rangaistusalueella vapaaksi ja latasi pallon sisään. Maalivahti Aatu Hakala oli vedossa mukana, muttei saanut pysäytettyä sitä. 1-1.

Ratkaisevaa osumaa ei syntynyt varsinaisen peliajan puolella, joten vuorossa oli jatkoaika, jota ehdittiin pelata vain reilu minuutti, kunnes vaasalaiset osuivat jälleen. Martti Haukiojan laukaus kimpoili Gnistanin puolustuksen kautta takatolpalle ja Samu Alanko kiiruhti liukumaan pallon sisään. 1-2.

Jatkoaikaa oli jäljellä neljä minuuttia, kun VPS laittoi ottelun pakettiin. Alanko vapautti rangaistusalueelle maalintekoon Momodou Sarrin, joka ujutti pallon etukulmaan. 1-3.

Viime vuoden Regions’ Cupin voittajana cupiin päässyt ja Kakkoseen noussut VJS joutui taipumaan Myyrmäki-hallissa tuoreelle liiganousijalle KPV:lle 0-3.

Joni Mäkelä iski avausmaalin ensimmäisellä puoliajalla ja viimeisen kymmenminuuttisen aikana lukemia kaunistelivat Simo Roiha ja Enoch Banza.