Manchester United saa kiittää videotuomarijärjestelmä VAR:ia siitä, että sen taival Mestarien liigassa jatkuu vielä maaliskuun jälkeenkin. United pudotti vierasmaalisäännön turvin PSG:n jatkosta neljännesvälierävaiheessa (lue lisää).

Ottelu ratkesi dramaattisella tavalla, kun erotuomari Damir Skomina tuomitsi Unitedille rankkarin lisäajalla. Pallo osui PSG-puolustaja Presnel Kimpemben kyynärpäähän rangaistusalueella, mutta sääntöjen vaatimaa tahallisuutta tilanteessa oli vaikea nähdä. Pallo vietiin kuitenkin kylmänviileästi pilkulle, josta Marcus Rashford ratkaisi otteluparin.

BT Sportsin studiossa entinen valioliigatuomari Peter Walton oli vahvasti sitä mieltä, että tuomio oli sääntöjenmukainen. Waltonin näkemys sai kuitenkin täydellisen murskatuomion studiossa olleilta entisiltä Manchester Unitedin pelaajilta.

– Meistä se oli heti pilkku. Tapa, jolla Kimpembe hyppäsi, jätti käsivartensa ilmaan ja käänsi selkänsä on juuri sitä, minkä takia VAR on otettu käyttöön, Walton perustelee.

– Kimpembe ei yrittänyt vetää kättään pois tieltä. Hän käänsi selkänsä eikä ottanut vastuuta käsivarrestaan. Tämänhetkisten sääntöjen mukaan se on käsivirhe ja rankkari.

Entiset Manchester Unitedin pelaajat Michael Owen ja Owen Hargreaves olivat kuitenkin eri linjoilla ja pitivät tuomiota epäreiluna.

– Neutraalisti ajateltuna se ei ollut ikipäivänä rankkari. Käsivarsi ei ollut luonnottomassa asennossa, Owen perusteli.

– Luulen, että on vaikeaa löytää ketään, joka on joskus pelannut jalkapalloa, jonka mielestä se oli rankkari. Jokainen jalkapalloilija sanoisi, ettei se ollut pilkku. Ehkä sääntökohta on pielessä. Mitä käsivarsien kanssa pitäisi tehdä, Hargreaves puolestaan kysäisee.

– Olemme tilanteessa, jossa tilanne ei ollut rankkari käytännössä yhdenkään entisen jalkapalloilijan mielestä, mutta oli sitä jokaisen tuomarin näkemyksen mukaan. Katselemme peliä todella erilaisista näkökulmista, ja se on huolestuttavaa, Owen komppaa.

Michael Owen pelasi Manchester Unitedissa vuosina 2009-2012 ja Owen Hargreaves vuosina 2007-2011.

Lähde: Belfast Telegraph