FC Inter -ennakko 2019: Veikkausliigan kovin hankinta nostaa Interin konkarit omalle tasolleen – löytävätkö turkulaiset siltikään katsomoon?

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Viime kausi

FC Inter on sijoittunut edellisen kerran Veikkausliigan ylemmälle puolikkaalle kaudella 2015. 11. sija kaudella 2016 oli todellinen pohjakosketus, mutta sen jälkeenkin paremmille sijaluvuille on kivuttu vain hiipimällä, ilman sen suurempia edistysaskelia.

Kauteen 2018 lähdettiin optimismin vallitessa. Shefki Kuqin valmennusjaksoa ei kaiholla muisteltu, ja italialaisen Fabrizio Piccaretan ensimmäisen täyden kauden piti olla menestys. Osin se sellainen olikin, sillä Piccaretan alaisuudessa Inter juhli seurahistorian toista Suomen Cupin voittoaan kukistettuaan toukokuussa Helsingissä pelatussa loppuottelussa HJK:n maalein 1-0. Mikko Kuningas iski voittomaalin, europaikka oli plakkarissa ja kausi kerralla jo jollain tapaa pelastettu.

Interin huimaa cup-marssia alleviivaa se, että kahdeksasta cup-ottelustaan se piti nollan seitsemässä. Ainoastaan lohkovaiheen IFK Mariehamn -ottelussa Interin verkkoon upposi kaksi maalia, mutta tuolloinkin Inter teki itse neljä.

Suomen Cupin voitto oli Interin kauden 2018 ehdoton kohokohta. Kuva: Juha Tamminen.

Itse liigakausi oli kuitenkin lähinnä tasapaksu. Piccareta lähti omasta aloitteestaan kesäkuussa ”henkilökohtaisiin ja valmennuksellisiin syihin” vedoten, ja puikkoihin nousi John Allen. Piccaretan kaudella pisteitä kertyi keskimäärin 1,25/peli ja Allenin kaudella 1,19/peli. Allen ja arvostettu kakkosvalmentaja Kari Virtanen eivät siis kyenneet tuomaan otteisiin tarvittua ryhtiliikettä.

Interiä viime vuosina leimannut ailahtelevaisuus ja vuoristoratamainen liike olivat läsnä edelleen. Otteet ovat vaihdelleet rajusti pelien välillä ja jopa niiden sisällä, mutta viime kaudella nousut ja laskut olivat hieman pidempiä. Ensimmäinen viiden pelin voitoton putki koitti jo huhti-toukokuussa ja toinen kesä-heinäkuussa. Kauden synkin jakso ajoittui kuitenkin sen viimeiselle kolmannekselle, kun Inter pelasi putkeen peräti kahdeksan ottelua ilman voittoa. Näissä peleissä se teki yhteensä vain kaksi maalia, jääden putken ensimmäisessä neljässä ottelussa nollille.

Keskikesän hellejaksossa Inter sen sijaan viihtyi hyvin. Se kaatoi kierroksilla 19-22 putkeen FC Lahden, SJK:n, RoPS:n ja IFK Mariehamnin ja pääsi välillä haistelemaan ilmapiiriä myös ylemmässä keskikastissa. Sitten palasi kuitenkin jälleen tuttu aneemisuus ja käteen kaudesta jäi lopulta seitsemäs sija, 18 pistettä mitaleista.

Turkulaiskannattajien harmiksi peli kulki erityisen nihkeästi kotikentällä. Pisteitä kertyi paremmalla keskiarvolla vieraissa kuin kotoisalla Veritas Stadionilla, ja Inter olikin koko sarjan kolmanneksi huonoin kotijoukkue, vain neljä kotipistettä sarjajumbo PS Kemiä enemmän keränneenä.

Interin kauden lempivastustajat on helppo nimetä. PS Kemiltä lohkesivat täydet yhdeksän pistettä ja SJK:lta ja IFK Mariehamnilta seitsemän. Moni sinimustien kannattaja olisi silti varmasti ollut vaihtamaan jonkun Kemi-voiton derbyvoittoon, mutta pisteet Turun paikallisista menivät TPS:n nimiin 7-1.

Interin tärkeimmät hankinnat Ivan Sesar, Abdoulie Mansally ja Daniel Kamy eivät onnistuneet, ja päähankinnoista vain peliaikakuningas Teemu Penninkangas sekä Mikko Kuningas täyttivät paikkansa. Alisuorittajista joukkueessa oli suorastaan runsaudenpulaa. Kokoonpano eli usein, eikä kiinteää permanenttia löytynyt.

Mika Ojalan vaisut otteet selittyivät uupumukseen sairastumisella. Keskikentän taiturin oli pakko jäädä tauolle ja vetää henkeä. Ojala on sittemmin puhunut sairastumisestaan rohkeasti ja vaikuttaa olevan nyt tekemässä uutta tulemistaan. Loppukesän ilonaiheisiin kuului ehdottomasti myös pitkäaikaisloukkaantuneen Niko Markkulan paluu pelaavaan kokoonpanoon. Kauden suurin onnistuja oli kuitenkin kahdeksan maalia alkukauden aikana tehnyt Benjamin Källman, joka lainattiin elokuussa skotlantilaiseen Dundeehin.

Kautta leimasi myös syyskuun alun HJK-vieraspelin tiimoilta syntynyt ottelumanipulaatioepäily. Tutkinnan kohteeksi joutuneet pari Inter-pelaajaa vapautettiin syytteistä, mutta kitalakeen jäänyttä kitkerää sivumakua ei hevillä pesty pois. Loppukaudesta surkuteltiin myös tapaa, jolla Inter heivasi pitkäaikaisen luottomiehensä Ari Nymanin ulos laivasta. Vuotta aiemmin saman kohtalon oli kokenut toinen iki-Inter Henri Lehtonen, ja nyt oli Nymanin vuoro jäädä jatkosopimuksetta. Ammattiurheilussa tehdään ja pitääkin tehdä koviakin ratkaisuja, mutta molemmat seuraikonit olisivat ansainneet hienommat jäähyväiset kuin kukkapuskan ja lyhyet aplodit.

Valmennus

Inter siirtyy kaudeksi 2019 uuteen aikaan. Tavoitteena on luonnollisesti menestys, mutta epäilemättä myös jatkuvuus ja rauhallisuus. Kun ensimmäisinä vuosinaan erinomaista työtä tehneen Job Dragtsman pesti Interissä katkesi kesken kymmenennen kautensa vuonna 2016, on sen jälkeen Interissä nähty jo neljä eri päävalmentajaa. Reilun kahden kauden aikana yrittämässä ovat käyneet Jami Wallenius, Shefki Kuqi, Fabrizio Piccareta ja John Allen.

Jo hyvissä ajoin kesken viime kauden alkoi näyttää siltä, että ruoriin haetaan taas uutta miestä. Alkusyksystä ilmoille levisi jopa hurjia huhuja, että Inter tavoittelisi valmentajakseen HJK:n menestysluotsia Mika Lehkosuota. Lehkosuo-huhu ei sentään toteutunut, mutta mestarivalmentaja seuraan silti saapui – nimittäin Lehkosuon kakkosvalmentaja José Riveiro. ”Riven” kaksivuotinen sopimus julkaistiin jo syyskuun lopussa, mutta mies jatkoi HJK:ssa kauden loppuun saakka.

José Riveiro astelee jatkossa Veritas Stadionin nurmella kotijoukkueen valmentajana. Kuva: Juha Tamminen.

43-vuotiaalla Riveirolla on edessään uran ensimmäinen kausi päävalmentajana, mutta suomalaiseen jalkapalloiluun ja Veikkausliigaan espanjalainen on ehtinyt jo hyvin tutustua. Riveiro saapui Suomeen kesällä 2014 ja toimi kaksi vuotta Shefki Kuqin apulaisena Hongassa ja PK-35:ssä. Viimeiset kaksi ja puoli kautta Riveiro työskenteli Lehkosuon tukena HJK:ssa.

Riveiro haluaa viedä Interin pelaamista nopeampaan suuntaan, ja lähtökohta on ainakin oikea. Inter on ollut viime vuosina liian staattinen, hidas ja ennalta-arvattava. Tiettävästi Riveirolla on myös ollut suuri vastuu HJK:n pelitaktiikan rakentajana, joten kenties Interin pelaaminen muuttuu kertaheitolla modernimpaan suuntaan. Ainakin Suomen Cupissa edistystä on näkynyt niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin – nimenomaan viime kauden veikkausliigapeleihin verrattuna.

Persoonana Riveiro vaikuttaa ulospäin hyvin tyyneltä ja seesteiseltä – ainakaan julkisesti välimerellinen tunteen palo ei ole päässyt vielä näkymään. Shefki Kuqin räiskyvä luonne ei saanut Interiä syttymään, joten kenties Riveiron tasaisempi tyyli toimii paremmin? Johtajuutta Inter kuitenkin kaipaa ennen kaikkea kentän puolella, sillä viime vuosina otteet ovat näyttäneet usein jopa välinpitämättömiltä.

Konkariosasto on Henri Lehtosta, Magnus Bahnea ja Ari Nymania verran kevyempi, joten katseet kääntyvät ennen muuta kapteeni Timo Furuholmiin. Tulisieluinen ”Furkka” taistelee ja haluaa muidenkin taistelevan, mutta häsläämisessä on usein vaarana sen kääntyminen joukkueelle tappioksi. Inter-leirissä toivotaan myös varmasti, että Filip Valencicin hermot ja pinna kestävät katkeamatta koko kauden. HJK:sta slovenialainen lähti lakkoillen ja ovet paukkuen, mutta Inter-siirto puhuu sen puolesta, että sukset menivät ristiin nimenomaan Mika Lehkosuon, eivätkä suinkaan Riveiron kanssa.

Arvio

Sija: 5

Inter on tehnyt viime vuodet taloudellista tappiota suorastaan järkyttäviä summia. Taustayhtiö Alfons Håkans on kuitannut sinnikkäästi tappiot, mutta täksi kaudeksi vyötä haluttiin kiristää. Joukkueen kovapalkkaisista pelaajista on luovuttu, eikä erityisen kovan profiilin pelaajia ole lainamies Filip Valencicia lukuun ottamatta sisään tullut. Omille junnuille on aiempaa helpompaa raivata tiensä pelaavaan kokoonpanoon, ja hankintoja on muutenkin pyritty järkevöittämään. Yhtään pelipaikkaa ei varsinaisesti ole ylimiehitetty ja suurin osa tulokkaista on jo osaamisensa Suomen kentillä näyttänyt.

Yhtälö on turkulaista matematiikkaa kauneimmillaan: johtaako pienempi panostus suurempiin tuloksiin? Täysin mahdollista se ainakin on, ja tähän Inter-leirissä uskotaan. Nyt kauniit puheet teknistaktisesta pelitavasta pitää vain kääntää voitoiksi kentällä.

Inter on ollut viimeisten kolmen kauden ajan Veikkausliigan surkeimpia kotijoukkueita. Kolmen viimeisen kauden kotipelien yhteenlaskettu pistekeskiarvo on mitätön 1,1 pistettä/peli. Markkinointiosasto on mennyt joka tapauksessa eteenpäin, sillä Inter ilmoitti jo helmikuun alussa toteuttavansa Enemmän yhdessä -kausarihaasteensa.

Kampanja lienee tuonut Interin kassaan lähemmäs 100 000 euroa rahaa, mutta jotta kausikortit eivät jää hyllyille lojumaan, vaaditaan myös joukkueelta pirteämpiä esityksiä, ja ennen kaikkea sarjapisteitä. Ilman tuloksia ei kausikorttiennätys suoraan yleisökeskiarvoon siirry, sillä turkulaiset ovat glory hunter -kansaa. Viime kauden kotipelien katsojakeskiarvo 1 954 katsojaa/peli oli vasta sarjan kahdeksanneksi paras, ja Veritas Stadionilla puitteet ovat kuitenkin sarjan parhaimmistoa.

Turun derbyistä pidetään tällä kaudella taas taukoa. Kuva: Juha Tamminen.

Lähtökohdat kauteen ovat joka tapauksessa hyvät. José Riveiron valmentamassa Interissä tuntuu vallitsevan hyvä yhteishenki ja pelaajapaletti on ollut hyvissä ajoin kasassa. Etenkin alkukauden aikana Interin voi otaksua kuuluvan sarjan vahvimpiin joukkueisiin.

Interin hyökkäyspelin sujuminen on mielenkiintoista seurattavaa. Timo Furuholm sai viime kaudella erinomaista tukea Benjamin Källmanilta maalintekoon, ja kaksikko täydensi hienosti toisiaan. Nyt Furuholmilta kysytään entistäkin suurempaa fyysistä, henkistä ja tuloksellista kestävyyttä, sillä Källmania ei ikinä varsinaisesti paikattu. Toki sekin lienee mahdollista, että Källmanin paikkaajaksi tulee kesän aikana Benjamin Källman itse, mikäli työt ulkomailla eivät jatku, kun lainasopimus tanskalaisessa Vendsysselissä kesäkuun lopussa päättyy.

Toisaalta taas näyttää siltä, että Inter on siirtynyt kahden kärjen taktiikasta yhden kärjen systeemiin, ja Furuholm pääsee nauttimaan Filip Valencicin tarjoilusta. Yhtä hyvää pelintekijää ei sinimustapaidoissa ole vähään aikaan nähty, joten jos yhteinen sävel löytyy nopeasti, voi jälki olla hyvin tuhoisaa. Valencic kuuluu vieläpä itsekin sarjan parhaisiin viimeistelijöihin.

Enteet Interin lievän noususuhdanteen jatkumiselle ovat hyvät. Parhaimmillaan Inter voi nousta taistelemaan jopa mitalisijoista, mutta jo paikka ylemmässä loppusarjassa olisi uskottavuuden kannalta hyvä suoritus. Turkulaisyleisöä riemastuttaa luonnollisesti sekin, että Inter palaa eurokentille kuuden vuoden tauon jälkeen. Ehkä tänä vuonna olisi oikea hetki myös ylittää ensi kerran europeleissä ensimmäinen aita, jos vain onnetarkin sattuisi arvonnassa hymyilemään.

Tärkein pelaaja – Filip Valencic

27-vuotiaalla slovenialaispelaajalla on täysi potentiaali nousta jälleen takaisin Veikkausliigan ehdottomaan eliittiin. Valencic saapui Suomeen ja PS Kemiin kesällä 2016 pelattuaan sitä ennen kotimaassaan Sloveniassa sekä Italian ja Englannin alemmilla sarjatasoilla. Ensimmäinen kausi oli korkeintaan lupaava, mutta kaudella 2017 alkoi tapahtua.

Valencic nakutteli kaudella 2017 tilastoihin 33 ottelussa 15 maalia ja 12 maalisyöttöä, ja kauden päätteeksi hänet valittiin Veikkausliigan vuoden pelaajaksi. Kemi nettosi kesällä siirtokorvauksen, kun HJK teki tarjouksen, josta ei voitu kieltäytyä.

Uusi kausikin HJK:ssa alkoi hyvin, sillä ensimmäiset 12 peliä toivat viisi maalia ja kaksi maalisyöttöä. Kesäkuussa Valencic kuitenkin tulistui pahemman kerran valmentaja Mika Lehkosuolle, ja siltojen alla alkoi jo kyteä ainakin pieni nuotion alku. Paluuta Lehkosuon luottomieheksi ei enää ollut, ja niinpä Valencic päätettiin myydä Norjaan jo kesken HJK:n tärkeimpien europelien.

Filip Valenciciin kohdistuvat suuret odotukset. Kuva: Juha Tamminen.

Norjalaisessa Stabaekissa Valencicin vastuu jäi vähäiseksi. Kuudessa Eliteserien-pelissä Valencic pelasi 123 minuuttia, ja pelituntumaa hän piti yllä lähinnä kolmannella sarjatasolla pelaavassa reservijoukkueessa. Hankaluudet vuonomaassa olivat Interin onni, sillä lainapesti oli turkulaisille takuulla huomattavasti edullisempi ratkaisu kuin suora siirto.

Valencic teki neljässä ensimmäisessä Suomen Cupin ottelussaan Interille neljä maalia, ja osoitti heti maalijyvän olevan tallella. Hyvällä potkutekniikalla ja pelisilmällä varustettu slovenialainen on kiistatta yksi sarjan parhaimmista viimeistelijöistä, eikä maalikuninkuuskaan ole mahdottomuus. Valencicin läsnäolosta hyötyy epäilemättä suuresti myös maalipörssin kertaalleen (vuonna 2011) voittanut Furuholm, joka ei ole saanut nauttia samantasoisesta pelintekijästä sitten Mika Ojalan vuosikymmenen alun loiston päivien.

Läpimurtopelaaja – Niilo Mäenpää

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti siirtyi Interiin vuosi sitten Hakasta, jossa hän pelasi kolme kautta Ykköstä. 21-vuotiaan Mäenpään minuutit alkoivat lisääntyä John Allenin otettua valmennusvastuun. Viime kaudella pallovarma keskikenttäpelaaja oli kuitenkin lähinnä vielä rotaatiopelaaja, mutta Kaan KairisenJulián Guevaran ja Ari Nymanin poistuttua riveistä vastuu tulee lisääntymään roimasti.

Läpimurto luvassa? Kuva: Juha Tamminen.

Nuorisomaajoukkueet läpi kolunnut Mäenpää saa seurata läheltä kokeneempien Aleksi Paanasen ja Álvaro Muñizin tekemistä, joten kasvua on odotettavissa siksikin. Ei välttämättä nouse otsikoihin, mutta lahjoja on täysiveriseksi futisammattilaiseksi ja oman ruutunsa eliittipelaajaksi ilman muuta. Identtinen kaksosveli Aapo Mäenpää pelaa Veikkausliigaa IFK Mariehamnissa, mutta Pikkuhuuhkajissa veljekset pääsevät samaan joukkueeseen.

Väitteet

 • Turussa on nähty off-seasonilla harvinaislaatuista liikehdintää Interistä Tepsiin ja Tepsistä Interiin. Ilmasiltaa ei lukita kauden alettuakaan, vaan pelaajaliikennettä nähdään kauden aikanakin, suuntaan ja toiseen.
 • Filip Valencic tuo Timo Furuholmille uuden kevään ja Furkka rikkoo kymmenen maalin rajapyykin ensi kerran sitten Hallescher FC:n ja kauden 2014-2015. Haarukassa on Turkuun juurtuneen porilaisen pitkän uran toiseksi kovin maalilukema. Kaudella 2011 syntyneet 22 maalia ovat sentään liikaa.
 • Hyvästä kausikorttimyynnistä huolimatta Interin yleisömäärät laahaavat yhä alhaalla, mutta desibelit katsomossa nousevat oktaavia korkeammalle – kiitos Interin tekemän yhteiskuntavastuullisen työn ja peleihin joukolla haalittavien innokkaiden juniorien.

Saman kaupungin seurojen välillä ei ole aina ollut kovin helppoa liikahtaa, mutta nyt Miro Tenho, Mika Mäkitalo ja kumppanit madalsivat kynnystä. Furkka kiittää Filip Valencicia ja Mika Ojalaa namupasseista tällä kaudella usein. Interin markkinointikoneisto kaipaa nyt apua joukkueelta.

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
13suomiAati MarttinenMVMaalivahti26.12.1997
12suomiHenrik MoisanderMVMaalivahti29.9.1985
4alankomaatRick KettingKPToppari15.1.1996
3suomiJuuso HämäläinenKPToppari30.11.1992
5suomiNoah NurmiKPToppari6.2.2001
22suomiArttu HoskonenKPToppari16.4.1997
-englantiConnor RuaneVPVasen laitapuolustaja15.11.1993
25suomiMartti HaukiojaVPVasen laitapuolustaja6.10.1999
2suomiJesper EngströmVPVasen laitapuolustaja24.4.1992
18alankomaatRodney KloosterOPOikea laitapuolustaja26.11.1996
6ghanaAnthony AnnanPKKPuolustava keskikenttä21.7.1986
8espanjaÁlvaro MuñizKKKeskikentän keskusta7.9.1988
19suomiAleksi PaananenKKKeskikentän keskusta25.1.1993
21suomiMatias OjalaKKKeskikentän keskusta28.2.1995
27suomiJan HeinonenKKKeskikentän keskusta30.6.2002
28suomiRoope KantolaKKKeskikentän keskusta1.4.2002
11suomiKevin Kouassivi-BenissanOHOikea laitahyökkääjä25.1.1999
14suomiElias MastokangasHKKHyökkäävä keskikenttä1.2.2001
9brasiliaLiliuKHKeskushyökkääjä30.3.1990
15suomiTimo Furuholm (C)KHKeskushyökkääjä11.1.0.1987
16japaniTaiki KagayamaKHKeskushyökkääjä14.5.1996

Pelaajasiirrot – saapuneet

 • Álvaro Muñiz, 30, Inter de Madrid (Espanja)

Kokeneella espanjalaiskeskikenttäpelaajalla on yli 200 ottelun rutiini Espanjan korkeimmalta sarjatasolta. Peliälykäs pelaaja on Interin valmennusjohdolle entuudestaan tuttu mies. Ei välttämättä suoraan avaukseen.

 • Aleksi Paananen, 25, FC Lahti

Kauden ehdottomia profiilihankintoja. Siilinjärveläislähtöinen ”Diego” nousi Veikkausliigaan KuPS:ssa jo 17-vuotiaana, ja on pelannut sarjassa KuPS:n ja FC Lahden paidassa yhdeksän kauden aikana jo 228 ottelua. ”Riveiron näköinen pelaaja” saa ison tontin Interin keskikentän keskustassa.

 • Daan Klinkenberg, 23, FC Volendam (Hollanti)

Vasenjalkainen puolustaja on tärkeä mies monipuolisuutensa ansiosta, sillä hollantilainen pystyy pelaamaan sekä topparina että vasempana laitapuolustajana.

 • Hanson Boakai, 22, EIF

Guineassa syntynyt liberialaisten vanhempien poika on Kanadan entinen nuorisomaajoukkuepelaaja. Boakai muutti Kanadaan seitsemänvuotiaana ja pelasi Ykkösen viime kauden yllättäjäjoukkue EIF:ssä vahvan sesongin: kuusi maalia ja kuusi maalisyöttöä. Pirteästi Suomen Cupissa pelanneelle Boakaille on luvassa liigassakin isoja minuutteja. Läpimurtokausi?

 • Miro Tenho, 23, TPS

Kauden alla 24 vuotta täyttävä kaarinalainen loikkasi naapurileiriin viiden TPS:ssä vietetyn kauden jälkeen. Pidettiin vuosikausia TPS:n suurimpina lupauksina, mutta aivan kansalliseen eliittiin toppari ei ole vieläkään noussut. Mitat täyttävä veikkausliigapuolustaja ehdottomasti, kamppailee peliajasta Inter-puolustuksen keskustassa.

 • Eero Tamminen, 23, Ilves

JJK:n kasvatti pelasi Veikkausliigaa TPS:ssä ja VPS:ssä ennen kuin teki lopullisen läpimurtonsa Ilveksen nuoressa joukkueessa. Pitkäaikainen poikamaajoukkuepelaaja haki pelipaikkaa ruotsalaisesta Örebrosta testileirin kautta, mutta päätyi lopulta Interiin. Nyt tiskiin vieläkin kovemmat tehot, ja sitä kautta maailmalle?

 • Juuso Hämäläinen, 26, RoPS

Kauden tärkeimpiä hankintoja. Inter-kasvatti tuo seuraan jatkuvuutta ja katsomoon väkeä, ja on alakerran uusi pomo. Lähti Turusta Rovaniemelle kolme vuotta sitten, ja tulee nyt takaisin Juha Malisen ja Toni Koskelan valmennusoppeja rikkaampana. Erikoista: ei tehnyt RoPS:ssa pelaamissaan 102 virallisessa ottelussa ainuttakaan maalia, vaikka Interissä oli syntynyt nuorempana viisi osumaa 100 pelissä.

 • Luciano Balbi, 29, ilman seuraa

Argentiinalainen laitapakki saapuu Interiin Espanjan toiselta sarjatasolta. Sikäli erikoinen hankinta, että sopimus ulottuu alustavasti vain elokuuhun. Antaa siis alkukauden aikana samalla näyttöjä valmennusjohdolle.

 • Aati Marttinen, 21, FC Haka

Interin oma kasvatti pelasi viime kauden lainalla Hakassa saaden tärkeitä peliminuutteja. Ennen tätä kautta seitsemän pelattua veikkausliigaottelua, mutta nyt vastuuta on tulossa rutkasti lisää. Pelasi Suomen Cupissa Henrik Moisanderin kanssa jota kuinkin puoliksi, ja saattaa haastaa konkarin jo tosissaan taisteluun ykkösvahdin asemasta.

 • Mikke Louhela, 21, KaaPo
 • Filip Valencic, 27, Stabæk (Norja), lainalla
 

Pelaajasiirrot – lähteneet

 • Julián Guevara, 26, CD América (Kolumbia)
 • Arttu Kotanen, 18, PEPO
 • Tatu Varmanen, 20, TPS
 • Mika Mäkitalo, 33, TPS
 • Tero Mäntylä, 27, HIFK
 • Teemu Penninkangas, 27, FC Lahti
 • Abdoulie Mansally, 30, Charlotte Indepence (USA)
 • Benjamin Källman, 20, Vendsyssel FF (Tanska), lainalla
 • Jere Koponen, 26, ilman seuraa
 • Yoonis Muse, 18, ilman seuraa
 • Ari Nyman, 34, lopetti
 • Wille Öhman, 18, ilman seuraa
 • Kaan Kairinen, 20, HJK

Ihanneavaus

 

FC Inter -uutiset

FC Interin Timo Furuholmilta hämmentynyt reaktio ilouutisiin Turun yliopistosta: ”Sukuni suurin pönttöpää”

FC Interin Timo Furuholm ilmoittaa opintojensa jatkuvan korkeakoulutasolla. 32-vuotias veteraanihyökkääjä kertoo sisäänpääsystään Turun yliopistoon. Furuholm suoritti tänä keväänä viimein lukion loppuun. Ylioppilatutkinto irtosi 17 vuoden...

Veikkausliiga teki muutoksia otteluohjelmaansa – Turun derbyn ajankohta muuttui

Veikkausliiga on muuttanut otteluohjelmassaan joidenkin otteluparien alkamisaikoja. Muutokset perustuvat UEFA:n kansainvälisen ottelukalenterin täsmentymiseen ja Suomen Cupin päivämäärän varmistumiseen. Muutoksia kokivat muun muassa Hongan isännöimät paikallisottelut...

Heikki Kuparinen

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!