[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1522315244674{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

LUE MYÖS:

Yllä olevasta linkistä löydät muut joukkue-ennakot ja paljon muuta ennakkomateriaalia.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Jos FC Lahden kautta 2018 kuvailee adjektiivilla ”kaksijakoinen”, se kuulostaa melkein vähättelyltä. Niin syvä oli Kuhnurien loppukesän ja syksyn sukellus.

Ennusmerkit kauteen olivat hyvät. Edellinen sesonki oli päättynyt hyvään neljänteen sijaan, joka toi paikan myös Eurooppa-liigan karsintoihin. Vaihtuvuus pelaajapuolella oli vähäistä, sillä varsinaisiksi menetyksiksi voitiin laskea vain Mikko Kuningas ja Marko Simonovski. Niinpä Lahden povattiin nytkin taistelevan paikasta aivan terävimmän kärjen takana.

Pitkään kaikki näyttikin hyvältä. Kesäkuun loppuun mennessä pelatuilla 17 ensimmäisellä sarjakierroksella Lahti hävisi vain kaksi ottelua – Interille ja RoPS:lle vieraskentällä 0-2 – ja se roikkuikin Veikkausliigan kärkikolmikossa aina 25. kierrokselle asti. Loppukauden syöksy oli kuitenkin raju.

Käänne tapahtui heinäkuun lopun Vaasan vierailulla. 2-2 -tasapeli antoi kotiinviemisiksi yhden sarjapisteen, mutta VPS-ottelu aloitti voitottoman putken, joka venyi lopulta peräti 11 ottelun mittaiseksi. Joukkue toisensa jälkeen tuli takaa ohi ja lopulta kaudesta jäi käteen vaatimaton kahdeksas sija.

Kausi 2018 oli valmentaja Toni Korkeakunnaksen viides lahtelaisten luotsina – ja samalla tulosten valossa miehen kehnoin. 40 pistettä ja kahdeksas sija oli pettymys, mutta silti ”Token” kausi päättyi odotettuakin kurjemmin. Syyskuun puolivälissä ilmoitettiin, ettei yhteistyötä Korkeakunnaksen kanssa jatketa enää uudelle kaudelle, mutta lopulta lähtö tuli jo kesken kauden. 2-5 -kotitappio TPS:lle neljänneksi viimeisellä kierroksella oli seurajohdolle liikaa.

Korkeakunnaksen kohtelu sai osakseen arvostelua, sillä mitään varsinaista pelattavaa Lahdella ei enää ollut loppukauden kolmessa viimeisessä ottelussa. Toisaalta jälkikäteen voidaan kysyä perustellusti myös, olisiko Lahden kauden lopputulos ollut parempi, jos päätös olisi tehty vaikka kuukautta aiemmin? Lokakuun kolmessa ottelussa joukkuetta valmensi kaksikko Sami Ristilä ja Toni Huuhka, ja pitkä voitoton putki katkesikin toiseksi viimeisellä kierroksella Tampereella Ilveksestä haetun 1-0 -voiton myötä.

Mielenkiintoinen seikka Lahden loppukesän romahduksessa oli, että se ajoittui selvästi samoihin aikoihin mainion venäläisvahti Aleksandr Vasjutinin lähtöön seurasta. Vasjutin siirtyi heinäkuussa norjalaiseen Sarpsborgiin, jonka hän johdatti erinomaisilla otteillaan aina Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Aleksandr Vasjutin oli kahdella kaudella FC Lahden avainhahmoja. Kuva: Juha Tamminen.

Vasjutin ei pelannut FC Lahdessa viime kaudella kuin yhdeksän sarjaottelua, mutta jälki oli vakuuttavaa. Lahti saalisti otteluista 17 pistettä ja omiin meni vain viisi maalia. Vasjutin lähti Norjaan voittamattomana.

Jo edelliskaudella Vasjutinin merkitys Lahden joukkueelle oli tullut selväksi. Venäläinen huilasi loppukaudesta kymmenen ottelua loukkaantumisten vuoksi. Lahti hävisi peleistä kuusi eikä pelannut ainuttakaan nollapeliä.

Sanotaan, ettei sota yhtä miestä kaipaa, mutta tilastot osoittavat Lahden saavuttaneen huomattavasti parempia tuloksia Vasjutinin kanssa kuin ilman. Jotain kertoo sekin, että miehen vähäisestä pelimäärästä huolimatta FC Lahden kannattajat valitsivat Vasjutinin viime kaudella toisen kerran peräkkäin joukkueen vuoden pelaajaksi.

Koko kautta ajatellen Lahti oli yhdessä Hongan kanssa sarjan tasapeliherkin joukkue pelattuaan yhteensä 13 tasapeliä. Vaikka Vasjutinin lähtö kirpaisikin, olivat kaikkein suurimmat ongelmat kuitenkin hyökkäyspäässä. 30 tehtyä maalia oli sarjan kolmanneksi pienin lukema. Joukkueen suurimpia onnistujia olivat Vasjutinin ohella venäläistoppari Artem Vjatkin, Aleksi Paananen, Teemu Jäntti ja Santeri Hostikka.

Yksi asia FC Lahden tekemisessä oli viime kaudella ennallaan. Kapteeni ja teräsmies Mikko Hauhia pelasi jälleen kerran kaikki kauden 33 ottelua alusta loppuun. Hauhialla on nyt pelattuna uskomattomat 174 kokonaista veikkausliigaottelua putkeen. Lukema on kansainväliselläkin mittapuulla mitattuna käsittämätön.

Ai niin, entäs ne europelit sitten? Niistä ei paljon kerrottavaa jäänyt. Islantilainen FH Hafnarjordur haki Lahdesta 3-0 -vierasvoiton ja maaliton tasapeli Islannissa pani Lahden eurotaipaleelle nopeasti pisteen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

FC Lahti siirtyy uuteen aikaan, kun joukkueen päävalmentajana aloittaa seurassa ensimmäisen täyden kautensa Sami Ristilä, 44. Ristilä oli jo viime kaudella mukana Toni Korkeakunnaksen valmennustiimissä ja nousi yhdessä Toni Huuhkan kanssa valmennusvastuuseen kauden kolmelle viimeiselle kierrokselle ”Token” saatua lähtöpassit.

Pelaajaurastaan leijonanosan kotikaupunkinsa Valkeakosken maineikkaassa Hakassa pelannut Ristilä kuului pelaajana ikäluokkansa suurimpiin lupauksiin. A-maajoukkuedebyytti jäi ikuiseksi haaveeksi, mutta pelikokemusta ulkomailta Ristilä haki muun muassa hollantilaisesta Zwollesta sekä irlantilaisesta Droghedasta.

Droghedassa Ristilä aloitti vuonna 2007 myös valmennusuransa, kun hän koutsasi viimeisinä pelivuosinaan Droghedan akatemiajoukkuetta ja toimi myös edustusjoukkueen pelaaja-valmentajana. Vuonna 2009 oli edessä muutto Suomeen. Ristilä jatkoi yhä pelaamista, mutta alkoi valmentaa samalla Hakan ”farmijoukkuetta” Valkeakosken Koskenpoikia.

Siirtymä tuolloin Veikkausliigassa pelanneen Hakan päävalmentajaksi tapahtui syyskuussa 2009 yllättäen, kun Haka antoi Olli Huttuselle monoa. Omien sanojensa mukaan Ristilä ei vielä ollut ajatellut siirtyä valmentajaksi, sillä pelihalujakin oli, mutta tarjouksesta oli lopulta kuitenkin liian vaikeaa kieltäytyä.

Sami Ristilä palasi viime syksynä päävalmentajaksi Veikkausliigassa kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Juha Tamminen.

Seuraavat vajaat seitsemän vuotta Ristilä valmensi ensin Hakaa ja sitten Kotkassa KooTeePeetä, joka muutti sittemmin nimensä KTP:ksi. Näytöt jäivät molemmissa seuroissa melko heppoisiksi, mutta ei haastekaan ollut kevyimmästä päästä. Miljoonatappioita tehnyt Haka ajautui konkurssin partaalle ja selviytyäkseen seura joutui luopumaan kesken kauden useista avainpelaajistaan. Vielä vuonna 2010 Ristilä onnistui pitämään Hakan sarjassa, mutta kaudella 2012 tuli kenkää, kun vanha tehtaan seura oli valumassa vääjäämättömästi kohti Ykköstä.

Kotkassa Ristilä aloitti työt Ykkösen puolella, mutta Veikkausliigakin tuli tutuksi ”kabinettinousun” myötä. Visiitti pääsarjassa jäi kuitenkin ranskalaiseksi, ja kun kausi 2016 Ykkösessä alkoi nihkeästi, osoitettiin Ristilälle jälleen ovea.

Loppuvuodesta 2016 Ristilä teki muutaman kuukauden pätkäpestin Irlannissa Shamrock Roversin päävalmentajana, mutta vuonna 2017 hän veti happea. Sitten FC Lahti tarjosi töitä.

Ristilä vakuuttaa olevansa muuntautumiskykyinen valmentaja, joka osaa muutella käytettävää taktiikkaa vastustajan ja käytettävissä olevien pelaajien mukaan. Sopeutumistaitoja varmasti tarvitaankin, sillä FC Lahden pelaajamateriaali on tälläkin kaudella edelleen koko sarjan kapeimpia.

Ristilä suosii valmentajana aktiivista pelitapaa niin pallollisena kuin pallottomanakin. Pallonriiston jälkeen hyökkäyksiin pyritään lähtemään erittäin nopeasti. Pitkissä hyökkäyksissä ei kuitenkaan riskejä haluta ottaa, vaan pallo pidetään mieluiten omilla.

Paperilla Ristilä vaikuttaa Lahden kuvioihin hyvin sopivalta valmentajalta ja suora kahden vuoden sopimus kertoo seuran osoittamasta luottamuksesta. Näytöt valmentajana ovat kuitenkin toistaiseksi ohuet, eikä Kotkassa tiettävästi jääty Ristilää juuri kaipaamaan. FC Lahtikin lähtee useimpiin otteluihinsa altavastaajana, joten henkistä kanttiakin koetellaan tappioiden koittaessa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 7

FC Lahden muutokset eivät rajoitu vain valmennusosastoon, sillä myös pelaajistossa myllerrys on ollut ankaraa. Lahti on muuttunut kaikista sarjan joukkueista eniten.

Muutos ajoittuu tavallaan hyvään saumaan, kun ruorissakin on uusi mies Sami Ristilä. Näin Ristilä saa vapaat kädet ajaa omaa pelitapaansa siis. Tärkeää on totta kai myös Mikko Hauhian kaltainen teräsmies jatkuvuutta tuomassa. Näillä näkymin Hauhian satumainen otteluputki tullee kuitenkin menemään poikki jo alkuvuoden aikana – ja lahtelaisten kannalta hyvä niin. Hauhia on luonnonoikku ja mieletön pelijatkumo elävää Suomen pääsarjahistoriaa, mutta painolastiksi se ei saisi muuttua. Hauhiaa ei saa peluuttaa pelkästä peluuttamisen ilosta.

Kun joukkueesta poistuu lähemmäs 20 pelaajaa, korostuu onnistuneen pelaajatarkkailun merkitys luonnollisesti valtavasti. Esimerkiksi FC Lahden alakerta meni lähestulkoon täydellisesti remonttiin.

Suomen Cupissa Lahden peliesityksissä on ollut enemmän positiivisia kuin negatiivisia merkkejä, joten Ristilän Kuhnurit pääsevät kauteen optimistisen ilmapiirin vallitessa. Alkukauden ohjelma on kotipelipainotteinen, ja hyvä startti olisikin menestyksen kannalta erittäin tärkeää.

Kysymysmerkkejä kuitenkin riittää. Saksalaisvahti Patrick Rakovsky vaikuttaa olevan hyvä valinta Vasjutinin saappaisiin, sillä torjujalla on potentiaalia olla yksi pelipaikkansa parhaista koko sarjassa. Syytä olisikin, sillä töitä tulee näillä näkymin riittämään.

Patrick Rakovsky vaikuttaa historiansa ja Suomen Cupin perusteella erinomaiselta hankinnalta. Kuva: Getty Images.

Lahdella on osaavia ja vauhdikkaita laitamenijöitä, mutta ongelmia voi kasaantua keskikentän keskelle. Onko pelaaja-valmentaja Pekka Lagerblomin varaan laskettu liikaa? Power-Pekalla on toki rutiinia vaikka muille jakaa, mutta TV:stä tuttu työjuhta on kärsinyt viime vuosina valtavasti loukkaantumisista – niin myös menneen talvikauden aikana.

Entä kuka tekee maalit? Erik Törnrosilla on ehkä liian kova tehtävä edessään, mikäli meksikolaiskärki Jerónimo Amione ei vastaa odotuksia. Näyttöjä Amione ei ole vielä päässyt antamaan, sillä loukkaantumisten vuoksi hän on pelannut Suomen Cupissa vasta 14 minuuttia. Tasosta kertoo silti se, että Transfermarktin pelaaja-arvioissa Amione on koko Veikkausliigan arvokkain pelaaja.

Lahden fysiotiimin osaamista ei voi lainkaan väheksyä, sillä kuten todettua, materiaali on kapea. Mikäli pahemmilta loukkaantumisilta vältytään, voi ylempi loppusarja kutsua. Parhaimmillaan Lahti voi taistella jopa mitaleista. Sarjajärjestelmäuudistus ja kevyempi otteluohjelma joka tapauksessa suosivat. Me kuitenkin arvioimme Lahden jäävän niukasti alaloppusarjan puolelle, mutta ainakin kauden päättävään eurolopputurnaukseen se on erittäin vahva ehdokas.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1552991434101{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Patrick Rakovsky

[/vc_column_text][vc_column_text]FC Lahden off-seasonin pelaajavärväyksissä ykkösmaalivahti oli äärimmäisen keskeinen palanen. Jo varhain oli selvillä, ettei Damjan Siskovski joukkueessa jatka, eikä Oskari Forsmanille jatkoa tarjottu. Hyvää torjujaa tarvittiin ja näyttää vahvasti siltä, että Patrick Rakovskyssa sellainen myös löydettiin. Rakovskylla on potentiaalia olla pelipaikallaan jopa sarjan paras.

Tshekkiläis-saksalainen Rakovsky on Schalken kasvatti, joka pelasi Nürnbergissä kahdeksan ottelua Bundesliigaa ja 31 peliä Kakkosbundesliigaa. Kokemusta 25-vuotiaalla Rakovskylla on myös Saksan nuorisomaajoukkueista.

Patrick Rakovskylla on iso rooli Lahdessa. Kuva: Getty Images

Rakovsky on hyvä jalalla ja ohjaa puolustusta äänekkäästi. Hän on tehnyt suuren vaikutuksen jo Suomen Cupin lohkovaiheessa ja tuntuukin lähes erikoiselta, että näin vakuuttavan CV:n omaava kaveri saatiin naarattua Veikkausliigaan. Erittäin mielenkiintoinen seurattava.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”lupaus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1552989607792{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Läpimurtopelaaja – Jasin Assehnoun

[/vc_column_text][vc_column_text]Jasin Assehnoun siirtyi FC Lahteen viime kesänä FC Espoosta. 20-vuotias Assehnoun teki espoolaisille alkukauden aikana Kakkosessa kahdeksan maalia, vaikka pelasi paljon myös puolustajana.

Ainesta kauden yllättäjäksi? Kuva: Juha Tamminen.

Lahdessa pelipaikka löytyy laitahyökkääjän paikalta. Vaikka Assehnoun julistettiin heti siirtohetkellä ”tulevaisuutta ajatellen tehdyksi hankinnaksi”, pelasi hän jo viime kaudella FC Lahden riveissä kymmenen veikkausliigaottelua – sähäkästi, rohkeasti ja ennakkoluulottomasti.

Maalitiliään Assehnoun ei vielä viime kaudella saanut auki, mutta Suomen Cupin neljännesvälierissä marokkolais-suomalainen talentti latoi Kiiston reppuun saman tien hattutempun. Vastuuta on tullut pre-seasonin aikana runsaasti ja tulee näillä näkymin paljon myös liigakauden alkaessa.

Myöskään Juha Maliselta ei ole Assehnounin nopea kehitys jäänyt huomaamatta, sillä nuorukainen on noussut alkuvuoden aikana Pikkuhuuhkajien pelaajarinkiin. Assehnoun sai kunnian iskeä viimeisen naulan arkkuun Pikkuhuuhkajien käsittämättömässä 8-3 voitossa Norjasta maaliskuun lopun harjoitusottelussa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Väitteet

 • Pekka Lagerblom pystyy kauden aikana valitettavasti korkeintaan kymmeneen pelattuun otteluun.
 • FC Lahti ottaa tälläkin kaudella keskinäisistä otteluista HJK:ta enemmän pisteitä.
 • Mikko Hauhian teräsmiesputki katkeaa jo huhtikuussa.

On mahtava juttu, että Pekka Lagerblom palasi kotikaupunkinsa seuraan eikä ripustanut nappiksia vielä naulaan. Keho asettaa kuitenkin jo omat haasteensa. Jean-Christophe Coubronnen hyvät otteet tekevät Hauhian putkesta lopun.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=3 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1553444416509{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

 • Jerónimo Amione, 28, Oaxaca (Meksiko)

Yli 150 ottelua Meksikon kovatasaisessa pääsarjassa antaa luvan odottaa Amionelta paljon. 28-vuotias hyökkääjä on pelaajana parhaassa iässään, eikä taso ole pahemmin notkahdellut. Historiasta löytyy pelejä myös Meksikon nuorisomaajoukkueesta. Vauhtiin pääseminen voi ottaa aikansa, sillä Amione on ollut kauden alla pidempään toipilaana.

 • Jani Tanska, 30, Ilves

30-vuotias toppari lähestyy alkavalla kaudella jo 300 veikkausliigaottelun rajaa. 194-senttinen Tanska on pelannut Veikkausliigaa seitsemän eri joukkueen paidassa, ja FC Lahdessakin otteluita on kertynyt ennen tätä kautta 67. Tärkeä palanen Kuhnurien puolustuksessa.

 • Mikko Viitikko, 23, Fredrikstad (Norja)

HJK:n kasvatti kolusi läpi Suomen juniorimaajoukkueet ja teki läpimurtonsa Veikkausliigan eliittiin VPS:ssä. Viime kauden Norjassa tuhosi vakava loukkaantuminen, joka oli lähellä katkaista koko peliuran. Nyt ulottuva vasenjalkainen toppari hakee Lahdesta uutta alkua. Muodostaa Tanskan kanssa yhden sarjan parhaista topparipareista.

 • Jean-Christophe Coubronne, 29, FC KTP

Ranskan nuorisomaajoukkueessakin aikoinaan pelannut laitapuolustaja on marinoitunut Ranskan, Italian ja Portugalin kovissa sarjoissa. Viime vuonna Coubronne päätyi yllättäen Kymenlaaksoon, jossa hän osoitti olevansa liian hyvä Ykköseen. Hyökkäävä laitapakki teki Suomen Cupin lohkovaiheessa kaksi maalia.

 • Teemu Penninkangas, 26, FC Inter

Erinomainen kaappaus Veikkausliigan sisällä. ”Penni” kuului viime kaudella Interin ehdottomaan parhaimmistoon ja pelasi ehjän ja hyvän kauden. Ulkomaan siirtoakin on välillä väläytelty, mutta uusi työnantaja löytyi edelleen Suomesta. 194-senttinen Penninkangas on juhlinut jo Veikkausliigan ja Suomen Cupin voittoja, ja on selviytynyt europeleihin joukkueineen jokaisen pääsarjakautensa päätteeksi. Hyvä enne Lahden kannalta?

 • Matti Klinga, 24, SJK

Lahden oma poika pelasi FC Lahden paidassa ensimmäisen täyden veikkausliigakautensa jo 17-vuotiaana. Taitava keskikenttämies kolusi läpi Suomen nuorisomaajoukkueet ja haki uralleen kehitysaskelia HJK:sta ja SJK:sta. Molemmissa rooli jäi lopulta toivottua pienemmäksi, joten nyt oli kotiinpaluun aika.

 • Josué Currais, 25, UE Llagostera (Espanja)

Espanjalainen laitapelaaja saapui Suomeen ensi kerran jo vuonna 2013. Tuolloin hän auttoi nostamaan SJK:ta Veikkausliigaan. Kauden päätteeksi Josu valittiin Ykkösen vuoden pelaajaksi. Viime vuosina Josu on pelannut Intiassa, USA:ssa ja Espanjassa, ja nyt aika on kypsä uuteen yritykseen Veikkausliigassa. Loistavan potkutekniikan omaava vasuri teki talvikuukausina pari huikeaa kaukolaukausmaalia, joten vastustajan maalivahtien on syytä olla tarkkana sijoittumisensa kanssa.

 • Pekka Lagerblom, 36, FC Haka
 • Pyry Lampinen, 16, FC Kuusysi
 • Lassi Forss, 16, FC Kuusysi
 • Matias Niuta, 17, Reipas
 • Erik Törnros, 24, Gefle (Ruotsi)
 • Patrick Rakovsky, 25, ilman seuraa
 • Joona Tiainen, 18, FC Espoo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1522308514542{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

 • Joona Halla, 20, Reipas
 • Xhevdet Gela, 29, HIFK
 • Oskari Forsman, 30, IFK Mariehamn
 • Paavo Voutilainen, 19, FC KTP
 • Artjom Dmitrijev, 30, Okzhetpes (Kazakstan)
 • Stenio, 24, Acreano-AC (Brasilia)
 • Pavel Osipov, 22, Ventspils (Latvia)
 • Aleksi Paananen, 25, FC Inter
 • Hassan Sesay, 31, HIFK
 • Damjan Siskovski, 23, RoPS
 • Nuutti Laaksonen, 19, MYPA
 • Santeri Hostikka, 21, Pogon Szczecin
 • Henri Anier, 28, Suwon FC (Etelä-Korea)
 • Santeri Pakkanen, 20, ilman seuraa
 • Oskari Kekkonen, 19, SJK U19
 • Josimar Lima, 29, ilman seuraa
 • Fareed Sadat, 20, ilman seuraa
 • Timi Voutilainen, 20, ilman seuraa
 • Drilon Shala, 30, ilman seuraa
 • Artem Vyatkin, 22, Zenit 2 (Venäjä)
 • Kalle Taimi 26, KuPS

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”uutiset”][vc_column][td_block_11 custom_title=”FC Lahti -uutiset” tag_slug=”fc-lahti” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]