Vaasan Palloseura ja laitapelaaja Samba Sillah ovat solmineet 1+2 -mallisen sopimuksen.

Sillah, 20, liittyi joukkueeseen jo tammikuussa ja on sen jälkeen päässyt pelaamaan jokaisessa VPS:n ottelussa. Sopimus allekirjoitettiin kuitenkin vasta tällä viikolla.

– Tosi hyvä fiilis sopimuksesta. Pääsin takaisin tänne Vaasan parhaaseen seuraan. Täällä on hyviä pelaajia ja hyvä valmennus. Tiedän, että pystyn kehittymään täällä ja nyt tiedän, että siihen on aikaa ainakin tämä vuosi, kommentoi Sillah VPS:n sivuilla.

Hän siirtyi VPS:n junioreihin ensimmäistä kertaa vuonna 2016. Viime kaudella Sillah edusti Jaroa Ykkösessä.

– Nuorempana pelasin enemmän laitahyökkääjänä, mutta viime vuosina olen pelannut paljon myös laitapakkina. Puolustajana pelaamisessa on paljon parannettavaa, mutta siinä roolissa voi päästä pitkälle. Tykkään nousta hyökkäyksiin mukaan, mutta puolustuspelaamiseen pitää keskittyä paljon. Täällä olen pelannut enemmän laiturina, mutta suhtaudun avoimin mielin myös laitapakkina pelaamiseen.

Päävalmentaja Petri Vuorinen on iloinen Sillahin paluusta Vepsuun.

– Samba on nuori kaveri, joka tuli takaisin kotiin. Hän kävi katsomassa, että onko ruoho vihreämpää muualla ja palasi lopulta takaisin. Aikoinaan ajattelimme, että hän voisi jäädä tänne suoraan, mutta nuoret pelaajat haluavat joskus käydä muualla. Meillä ei ole sellaista asennetta, että täältä lähteneet eivät voisi enää tulla takaisin.

– Sambassa on näkynyt pre-seasonilla hyvä positiivinen ote kentällä ja kentän ulkopuolella. Positiivinen pelaaja, jota harvoin näkee murjottamassa. Hänellä nyt selvä tie eteenpäin. Samban kuljettaminen, vasen jalka ja hyökkäyksiin mukaan nouseminen ovat hänen vahvuuksiaan. Hänestä tulee todella hyvä Veikkausliiga-pelaaja, jos hänen puolustuspelaamistaan saadaan parannettua.