Reilut yhdeksän kuukautta lepolomalla ja sitten takaisin Real Madridin ruoriin. Zinedine Zidane palaa Santiago Bernabéulle suurten odotusten saattelemana, sillä voittihan hän edellisen pestinsä aikana tammikuusta 2016 toukokuuhun 2018 kolme perättäistä Mestarien liigaa sekä lukuisia muita pokaaleita.

SPORF

@Sporf
🇫🇷 Zinedine Zidane’s first spell as @RealMadrid manager:

3⃣ First manager to win 3 consecutive @ChampionsLeague trophies.

🏆 Averaged a trophy every 16.5 games.

🙅♂ Ended @FCBarcelona’s 39 game unbeaten run.

🇪🇸 Set Spanish record of 40 consecutive unbeaten games.

🔙🏠

SPORTbible

@sportbible
Seasons: 2.5
Titles: 9
Games: 149
Wins: 104
Draws: 29
Losses: 16
Clean Sheets: 43
Goals For: 393
Goals Against: 159
Goal Difference: +234

He won a trophy every 97.6 days on average whilst in charge of Real Madrid, or one trophy every 17 games. sportbible.com/football/react…

Zidanen tilastot saattavat miehen seuraajat – ja nyt myös edeltäjät – Julen Lopeteguin ja Santiago Solarin suorastaan naurunalaisiksi. Sen verran heikko on Realin tämä kausi ollut.

Real on hävinnyt tällä kaudella Lopeteguin ja Solarin alaisuudessa peräti 14 ottelua. Pelejä on kertynyt kaikkiaan 46, eli tappioon on päättynyt lähes joka kolmas peli. Zidane on valmentanut Real Madridia 149 ottelussa, mutta tappioiden määrä on likimain sama: vain 16 kappaletta.

Vieläkin hälyttävämpi on Realin saldo murskatappioiden suhteen. Tällaisiksi AS laskee ottelut, jotka Real on hävinnyt vähintään kolmen maalin erolla. Zidane koki tällaisen läksytyksen vain kerran 149 pelissään, kun tällä kaudella murskatappioita on tullut peräti kuusi.

Saldo on koko La Ligan surullisin ennen Huescaa (viisi murskatappiota), sekä Alavésia ja Levantea (4). Realin saldoon on tosin luettu myös Mestarien liigassa koetut murskatappiot.

Alla ovat lueteltuna Real Madrid kärsimät vähintään kolmen maalin tappiot sen jälkeen, kun Zidane otti ensimmäisen kerran valmennusvastuun tammikuussa 2016. Suluissa on mainittu kilpailu, sekä joukkueen kulloinenkin valmentaja.

Real Madrid-Barcelona 0-3 (La Liga, Zidane)
Sevilla-Real Madrid 3-0 (La Liga, Lopetegui)
Barcelona-Real Madrid 5-1 (La Liga, Lopetegui)
Eibar-Real Madrid 3-0 (La Liga, Solari)
Real Madrid-TsSKA Moskova 0-3 (Mestarien liiga, Solari)
Real Madrid-Barcelona 0-3 (Copa del Rey, Solari)
Real Madrid-Ajax 1-4 (Mestarien Liiga, Solari)

Lue myös